Следва

Weekend to-do list: Няколко идеи за освежаване на любимите зимни дрехи

Рибена яхния

Предвид вкусния резултат, тази супа се прави изключително лесно. Трябват ви само няколко съставки от рибения щанд на супермаркета и вечерното меню е осигурено.  

Food преди 12 години

Предвид вкусния резултат, тази супа се прави изключително лесно. Трябват ви само няколко съставки от рибения щанд на супермаркета и вечерното меню е осигурено. Ако нямате миден сос или имате алергия към миди, може да го замените с бяло вино, рибен бульон или вода, но не е толкова наситен ароматът. От полза за настоящата рецепта ще ви е всяка бяла риба – треска, тилапия или друга.

Нужни продукти:

6 с.л.
зехтин
1 ч.ч.
ситно нарязан лук
2
големи скилидки чесън, ситно нарязан
2/3 ч.ч.
пресен магданоз, ситно нарязан
1 ч.ч.
ситно нарязан домат (1 средно голям домат)
1 с.л.
доматено пюре
250 гр.
миден сос (или бульон от миди)
2/3 ч.ч.
сухо бяло вино
3-4
парчета рибно филе, нарязано на парчета по 6 см
Щипка сух риган, сос табаско, магданоз и пипер
Сол

Начин на приготвяне:

Загрейте зехтина в широка тенджера на средна температура. Изсипете лука и чесъна и оставете да се задушат към 4 минути. Добавете магданоза и след около 2 минути добавете доматите и доматеното пюре. Оставете да поври още около минута-две.

Добавете миденият сос, сухото вино и рибата и оставете да поври, докато рибата се сготви напълно, по-малко от 10 минути. Овкусете с подправките и сол на вкус.

Разпределете в купички и сервирайте за 4 порции.

В студеното време навън ни е нужно само едно топло ястие, което преди всичко е здравословно и ароматно, за да сгрее сърцето ни и да укрепи организма ни. Сега вече сме готови с пълни сили да се опълчим срещу поредната грипна вълна!
 

More from View Sofia

More Food