Следва

Back to the Future: Balmain pre-fall 2012

Младата българска дизайнерка Валя Стоянова показа моделите си, вдъхновени от новото Twingo

Сладка и стилна е младата дизайнерка Валя Стоянова, която бе вдъхновена от новия градски автомобил Renault...

All fashion преди 12 години

Сладка и стилна е младата дизайнерка Валя Стоянова, която бе вдъхновена от новия градски автомобил Renault Twingo. След като стана победителка в конкурса “Inspired by Twingo”, ние проследихме нейния дебют с огромен интерес. Тя избра цветното автомобилно бижу с множество екстри за муза на футуристична колекция облекла, които представи на официалната му премиера на 25 януари.

Нека припомним, че конкурсът “Inspired by Twingo” предизвика таланта на младите български дизайнери и View Sofia имаше честта да бъде сред журито, което отличи тази модна колекция, ушита специално за официалната премиера на Twingo в България.

47 млади дизайнери от цялата страна взеха участие през ноември 2011 в конкурса на Renault “Inspired by Twingo” с партньорството на ViewSofia. Те представиха идеята си за модна колекция от 10 авторски модела, вдъхновени от новото Renault Тwingo и неговите предимства – стил, достъпност, надеждност, комфорт, иновативност. Журито бе затруднено в избора си, а предложенията – изключително креативни.

Тогава Валя стана и абсолютният победител. А това, което се случи на 25 януари, е реализираната й авторска колекция по време на премиерата на новото Twingo.



Моделите, които трудно бихме определили като „сладки” като самата дизайнерка, ни очароват с модернистичен дизайн и артистична градска визия. Всяка дреха е създадена с умисъл за ежедневната виталност и индивидуалност на всеки от нас, които кореспондират с отличителната мобилност на Twingo.



Сред материите на облеклата се отличават кашмир, вълна, кожа и плетива, а цветовите комбинации са смели и галят сетивата.



Малкият и компактен автомобил ни поведе през света на модата със своята гъвкавост при експлоатация и екологичен дизайн, а моделите на младата дизайнерка хармонизират идеално на новаторската му природа. Можем само да сме щастливи от подобни даровити студенти в България и се надяваме да продължават да имат възможности за разкриване на пълните си дарби.



Всичко до последния детайл бе артистично като гъста манхатънска тълпа. Като започнем от смелите къси прически, минем през нахалния грим и стигнем до минималистичните кройки на моделите, можем да заявим, че младият талант от Нов български университет ще ни изненадва все повече занапред. А ние нямаме търпение да следим всяка нейна стъпка, дори да е натиснала педала на газта.



Очаквай днес в късния следобед специално интервю с Валя Стоянова,която ще ни даде повече светлина за творческата си работа!
 

More All fashion