Следва

Палто по уникален дизайн на Emilia Tikka

Петте неща, които НЕ харесахме в модата през изминалата седмица

Кампанията на Jil Sander за колекцията Pre Fall 2012 ни прилича на нещо до болка изтъркано. Навалица от надлежно...

All fashion преди 12 години

Отново Jil Sander, отново с рекламна кампания

Кампанията на Jil Sander за колекцията Pre Fall 2012 ни прилича на нещо до болка изтъркано.

Навалица от надлежно облечени хора в кадър, обикновено неизбежно статичен /ок, отчитаме, че все пак е снимка, а не видео/ и с неясно структурирани по възраст, обвързаност и настроение субекти, единствено отличителни по това, че очевидно са облечени от една марка - тази, чиито рекламни лица са платени да бъдат.

Скучно, изтъркано, досадно, направо те заболява главата. Не е добре така, любима модна къща!

Съвсем скоро пак намери място в негативните топ 5, и то пак за нескопосана рекламна кампания. Може би криейтивът има нужда от студен душ и няколко дни пречистващ глад?





Кейт Мос за Mango



Кейт Мос е новото рекламно лице на Манго, продължение на звездната традиция на испанския бранд да ангажира само топ-имена за рекламните си кампании. Доскоро лица на марката бяха Скарлет Йохансон, Пенелопе Круз и сестра й Моника, световната Исабели Фонтана и пр.

Отявлени фенове сме на Кейт Мос, никога не сме криввали от този си сантимент, но тук имаме мъничък проблем.
Първо, ужасно много свързваме англичанката с родния й лейбъл Topshop, с когото направи дори и колекция, което ни пречи да я възприемем достатъчно убедително в рекламата на конкурентна масова марка от средния клас, независимо че жената си е дългогодишен професионалист, и като такъв слуша какво й казва агентът, който в случая е казал "няма не искаш, плащат добре."

Второто, което ни смущава, е липсата на убедителност в представянето на модела. Сякаш самата тя не си вярва, че е подходящият избор за Mango. Което напълно се потвърждава от факта, че Мос никога няма да облече Манго, в което можем да се закълнем, следейки отдавна стиловите й навици, независимо дали договорът й го предвижда или не.

Няма да видим Celine в Paris, много жалко!



Неприятната новина за нас, феновете на една от най-изящните жени творци в модата, по чиито колекции се прехласваме всеки сезон, женствени, но минималистични, с цветове, за които не сме подозирали, че могат да бъдат толкова красиви. Всеки панталон Celinе, излязъл от ръцете на Фиби Файло, става абсолютна икона с кройката си и възможностите си.

Но въпреки егоистичната ни тъга, причината модната къща да пропусне Парижката седмица на модата е прекрасна новина за семейството на Фиби Файло, което ще се увеличи с още един малък човек през април. Дизайнерката отлага появяването си с един сезон, за да предпази съкровището си, което ще е трето поред, от стреса по време на шоутата.

Рискът, който поема, е голям, съдбата на марката също може да зависи от отсъствието й в рамките на Парижката седмица на модата, но си струва, когато трябва да си отговорен не само към себе си. Разбира се, колекция есен-зима 2012/13 ще има, но тя вероятно ще бъде презентирана по скромен начин, без присъствието на големите медии.

Джорджия Мей Джагър за мартенския брой на Harpers' Bazaar UK



Прелестната дъщеря на Мик Джагър и Джери Хол, малък секси разкош, е на корица на британския Harpers' Bazaar за месец март, придружена от фотосесия, снимана от Алекси Любомирски.

Изборът за Джорджия е страхотен, нестандартен и различен, но преобразена така, с посипана обилно с тен кожа, не мислим, че отговаря на специфичните черти на моделката.

Да, ясна е и концепцията на списанието за пясък, горещ сексапил и златни нощи, но Джорджия Мей с това лице, соанирано с много фон дьо тен и с акцент върху голямата уста, наследена от татко й, заешките зъби, и всичко това върху малкото й слабо телце, доста загрозява крехкото създание. И което е по-лошо, не й отива!

А приликата с Донатела Версаче е просто феноменална.

Сестрите Кардашиян със своя линия джинси



Не можем да видим нещо необичайно във въпросната линия джинси, пък и на всички е ясно, че сестрите просто искат да увеличат популярността си, ако това изобщо е възможно. Не харесахме тяхната постоянна борба за непресекващото внимание на папараците, както и на целокупното население на планетата. А като добавим, че риалити звездите използваха най-баналното клише – да промотират облеклата си голи до кръста, то ние можем само да се помолим да дойдат по-свежи идеи в главите им. Защото е ясно, че няма скоро да се скрият от звездния небослкон.

 

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 6 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.