Следва

Скиците и първата фотосесия на колекцията Валя Стоянова, финалист в конкурса Inspired by Twingo

Приказки от Haute Couture Пролет 2012: Valentino и разкошният 19 век

Не сме очаквали лейбълът да ни изненада с някаква рязка промяна в досегашните си устои, но всъщност не сме и...

All fashion преди 12 години

Не сме очаквали лейбълът да ни изненада с някаква рязка промяна в досегашните си устои, но всъщност не сме и искали това. А за кои устои говорим всъщност? За така характерната женственост и лекота на материите, които и този път играят главна роля в колекцията за висша мода на Valentino. Не е възможно да не го обичаш – точно заради този полъх безгрижен живот, който присъства в гънките на всяка една дантелена рокля, във фееричните ръкави или романтични рюшове.

Роклите с висока яка са инспирирани от века на Просвещението, но самата кралица Мария Антоанета също е изиграла роля като муза за колекцията. Усещаме кралското безгрижие и волност в цветята, пръснати из всички модели и изобилието от органза, сатен и тафта.

Колкото до силуета – той е с подчертана талия, издължена линия от дългите около коляното или до глезена рокли, а надиплената яка подчертава красотата на лицето и озарява очите.

На пръв поглед роклите са направени като за самодиви – наситена лекота, която дава свобода на движенията, хармонизира фигурата и независимо от формите на жената придава издължена осанка. Но освен природните шарки, можем да забележим и десени, които отиват повече за аристократичен прием и лекият консерватизъм ни задължава да внимаваме за обноските си. Дантелените ръкавици и ниски обувки сякаш ни приканват да се насладим на чаша чай с приятелки, за да усетим красотата на миналите векове.

Всичките нюанси на бялото, както и флоралните мотиви из цялата линия облекла издигат женските ценности до едно божествено ниво, а ние винаги сме смятали, че всяка жена носи ангелското начало в себе си, стига творци като Valentino да го извадят наяве.

Виж още от ревютата Haute Couture в Париж>>
 

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 1 ден

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.