Следва

Скиците и първата фотосесия на колекцията Валя Стоянова, финалист в конкурса Inspired by Twingo

Приказки от Haute Couture Пролет 2012: Valentino и разкошният 19 век

Не сме очаквали лейбълът да ни изненада с някаква рязка промяна в досегашните си устои, но всъщност не сме и...

All fashion преди 12 години

Не сме очаквали лейбълът да ни изненада с някаква рязка промяна в досегашните си устои, но всъщност не сме и искали това. А за кои устои говорим всъщност? За така характерната женственост и лекота на материите, които и този път играят главна роля в колекцията за висша мода на Valentino. Не е възможно да не го обичаш – точно заради този полъх безгрижен живот, който присъства в гънките на всяка една дантелена рокля, във фееричните ръкави или романтични рюшове.

Роклите с висока яка са инспирирани от века на Просвещението, но самата кралица Мария Антоанета също е изиграла роля като муза за колекцията. Усещаме кралското безгрижие и волност в цветята, пръснати из всички модели и изобилието от органза, сатен и тафта.

Колкото до силуета – той е с подчертана талия, издължена линия от дългите около коляното или до глезена рокли, а надиплената яка подчертава красотата на лицето и озарява очите.

На пръв поглед роклите са направени като за самодиви – наситена лекота, която дава свобода на движенията, хармонизира фигурата и независимо от формите на жената придава издължена осанка. Но освен природните шарки, можем да забележим и десени, които отиват повече за аристократичен прием и лекият консерватизъм ни задължава да внимаваме за обноските си. Дантелените ръкавици и ниски обувки сякаш ни приканват да се насладим на чаша чай с приятелки, за да усетим красотата на миналите векове.

Всичките нюанси на бялото, както и флоралните мотиви из цялата линия облекла издигат женските ценности до едно божествено ниво, а ние винаги сме смятали, че всяка жена носи ангелското начало в себе си, стига творци като Valentino да го извадят наяве.

Виж още от ревютата Haute Couture в Париж>>
 

More All fashion