Следва

Американските медии нямат милост към Аштън Къчър

„НепознатиТЕ” откриват Ани Лейбовиц в „Ермитажа”

Най-известната фотографка в света, снимала Джон Ленън и Обама, говори за първи път пред български екип 

People of art преди 12 години

Наричат я придворна фотографка. Дворецът, чиито кралски особи са обект на нейната работа, се простира от Бъкингам и Белия дом до детската стая в къщата на Том Круз или съблекалнята на Мик Джагър. От дълги години Ани Лейбовиц работи за списания като Vanity Fair и американския Vogue, както и за най-известните рекламни кампании в света.

За първи път Ани Лейбовиц допуска български телевизионен екип до себе си. Уникалната среща се случва през юни миналата година в „Ермитажа” в Санкт Петербург, където Лейбовиц открива изложбата си „Животът на фотографа”. Журналистът Георги Тошев, операторът Виктор Попов и продуцентът Румяна Цанчева прекарват два дена в компанията на Лейбовиц, за да направят документалния филм „Ани Лейбовиц: Среща в Ермитажа”, който bTV ще излъчи тази неделя, 5 февруари, от 15 часа в поредицата „НепознатиТЕ”.

Зрителите ще научат защо Лейбовиц е единственият фотограф в света, чиито книги се продават в повече от 100 000 копия и то при първо издание. „Ани е прочута с фотографиите-икони на голия Джон Ленън, обгърнал като ембрион облечената Йоко Оно часове преди смъртта си. Известна е още с фотографията на голата бременна Деми Мур, позирала за една от най-скандалните корици на Vanity Fair, на тъмнокожата комедийна актриса Упи Голдбърг във вана с мляко. Въпреки успеха си, тя продължава да бъде любопитна към другите, да се вглежда в лицата на хората, които среща, да се учи от грешките си”, разказва авторът на филма Георги Тошев.

От филма му ще стане ясно защо се носят легенди за работата на Лейбовиц, на какво се дължи нейната свръхвзискателност. Фотографката признава, че подготовката за нова сесия продължава с месеци, но самите снимки траят само половин час. Ани откровено споделя пред българския екип моменти от живота си с американската писателка Сюзън Зонтаг, разказва за семейството и прочутите си модели като Анджелина Джоли, Джон Ленън, Обама, Горбачов, Баришников…
 

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 6 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра