Светът на датското документално кино представя "Армадило"

Датският документален филм „Армадило" е автентичен разказ за нарастващия цинизъм и пристрастяването към адреналина при младите войници, изпратени на истинска война. Той проследява историята на Мадс и Даниел, които участват в първата си мисия в Хелманд, Афганистан.

 

Датският документален филм „Армадило" е автентичен разказ за нарастващия цинизъм и пристрастяването към адреналина при младите войници, изпратени на истинска война. Той проследява историята на Мадс и Даниел, които участват в първата си мисия в Хелманд, Афганистан. Техният взвод, разположен в лагера Армадило, военна база точно на фронтовата линия в южната афганистанска провинция Хелманд, води тежки битки. Войниците са там, за да помогнат на афганистанския народ.

Те се срещат лице в лице с врага, като живеят на по-малко от километър от позициите на талибаните. Но когато бойните действия стават все по-интензивни и напрегнати Мадс, Даниел и техните приятели стават все по-цинични, задълбочавайки пропастта между себе си и афганистанската цивилизация. Недоверието и параноята стават причина за отчуждението и разочарованието.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.