Следва

Readers' Profile: Стилът на Нели Халембакова

Кексчета с моркови и ябълки

Ако ябълковият и морковеният пай сключат брак, то това са техните бебета. И противно на всякакви очаквания са учудващо вкусни. Най-хубавото е, че се приготвят с продукти, които всеки има вкъщи под ръка.

Food преди 12 години

Ако ябълковият и морковеният пай сключат брак, то това са техните бебета. И противно на всякакви очаквания са учудващо вкусни. Най-хубавото е, че се приготвят с продукти, които всеки има вкъщи под ръка. Резултатът е зашеметяващ и никой няма да ви обвини, ако си вземете няколко крадешком за обяд в почивката.

Нужните продукти за 24-28 кексчета:

2 ч.ч. брашно
1 ½ ч.ч. захар
2 ч.л. сода
1 ½ ч.л. бакпулвер
1 ½ ч.л. канела
¼ ч.л. смлян карамфил
¼ смляно индийско орехче
2 ч.л. неподсладено какао
1/8 ч.л. черен пипер
¼ ч.л. сол
1 ч.ч. олио
4 големи яйца
1 ½ едро нарязани моркови (около 3 средни)
1 ½ едро нарязани ябълки (ок. 2 средни)
1 ч.ч. едро смлени орехи
150 гр. сирене
100 гр. крема сирене
1 с.л. масло
½ ч.л. ванилия
1 ч.ч. пудра захар

Начин на приготвяне:

Преди всичко загрейте фурната на 220 градуса и сложете решетката по средата.

След което в голяма купа смесете брашното, кристалната захар, содата, бакпулвера, подправките, какаото, солта и пипера. Хубаво разбъркайте и изсипете олиото и яйцата., а след тях и ябълките, морковите и орехите.

В отделни формички за кексчета изсипете с лъжица смес до три четвърти от ръба. Печете за приблизително 20 минути или пробвайте изпитания метод с клечката, която ако е чиста, значи кекса е добре изпечен.

Оставете да изстинат и отгоре полейте с глазурата.

Тя се приготвя по следния начин: сирената, маслото и ванилията разбийте добре, докато всичко стане меко и пухкаво, около 3 минути. После постепенно добавяйте пудрата захар до еднородна смес. Изсипете я на всяко кексче.

Сигурни сме, че няма да те разочароваме с тези сладки и питателни изкушения и с гузна съвест по отношение на талията си взимаме още едно сладкишче. Все пак, вътрешният заряд през деня е много по-важен за цялостното усещане на всеки един от нас в ежедневието. А едно такова кексче ни дава нужната доза точно такъв заряд.
 

More Food