Следва

Записки от будоара

Дизайнери за следене: Сикс Лий

Трябва да си признаем, че имаме слабост към ексцентричните дизайнери. Просто толкова много идеи и талант се е...

All fashion преди 12 години

Трябва да си признаем, че имаме слабост към ексцентричните дизайнери. Просто толкова много идеи и талант се е събрал в тях, които не приличат на нищо, което да сме виждали досега.

Затова и се заинтригувахме от младия дизайнер Six Lee, който превръща класическите дрехи в произведения на изкуството.

Роден в Хонг Конг, но завършва Кралската академия по изящни изкуства в Антверпен през 2009 година. Звезден шанс обаче го премества в Лондон, а именно – участие в екипа на Alexander McQueen към мъжката му колекция.

Традиционните британски силуети, разпознати в изчистена кройка и остри линии, в добавка с меки момчешки детайли правят едни уникални по замисъл модели.

Колекцията му за есен-зима 2012 предлага стилни решения с напластяване на различни материи и асиметрия в кройките. Наблюдаваме футуристични решения, любимото ни каре и изненади в детайлите – като например игла на яката. За тази колекция младият Сикс Лий работи в сътрудничество с бижутера Soonmi Kim, а огърлицата около врата според нас е унисекс и бихме я взели назаем с удоволствие от мъжкия гардероб.

Ще очакваме с нетърпение и следващите изяви на твореца и няма да се учудим ако скоро достигне световна популярност задълго.



SixLee F/W 2012 "We're all at the end" --- By Zeb Daemen
from SixLee

More All fashion