Следва

Записки от будоара

Дизайнери за следене: Сикс Лий

Трябва да си признаем, че имаме слабост към ексцентричните дизайнери. Просто толкова много идеи и талант се е...

All fashion преди 12 години

Трябва да си признаем, че имаме слабост към ексцентричните дизайнери. Просто толкова много идеи и талант се е събрал в тях, които не приличат на нищо, което да сме виждали досега.

Затова и се заинтригувахме от младия дизайнер Six Lee, който превръща класическите дрехи в произведения на изкуството.

Роден в Хонг Конг, но завършва Кралската академия по изящни изкуства в Антверпен през 2009 година. Звезден шанс обаче го премества в Лондон, а именно – участие в екипа на Alexander McQueen към мъжката му колекция.

Традиционните британски силуети, разпознати в изчистена кройка и остри линии, в добавка с меки момчешки детайли правят едни уникални по замисъл модели.

Колекцията му за есен-зима 2012 предлага стилни решения с напластяване на различни материи и асиметрия в кройките. Наблюдаваме футуристични решения, любимото ни каре и изненади в детайлите – като например игла на яката. За тази колекция младият Сикс Лий работи в сътрудничество с бижутера Soonmi Kim, а огърлицата около врата според нас е унисекс и бихме я взели назаем с удоволствие от мъжкия гардероб.

Ще очакваме с нетърпение и следващите изяви на твореца и няма да се учудим ако скоро достигне световна популярност задълго.



SixLee F/W 2012 "We're all at the end" --- By Zeb Daemen
from SixLee

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 1 ден

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.