Следва

Съдбата на нежеланите подаръци

Петте спирки тази седмица

Испанският режисьор Карлос Саура е създал един от най-добрите разобличители на португалската душа. Музикалният филм...

Галерии преди 16 години
 <@SITE_URLtd> <@SITE_URLtr> <@SITE_URLtbody> <@SITE_URLtable> Фадо
Fados<@SITE_URLfont><@SITE_URLstrong>

Испания @SITE_URL Португалия, 2007, 92'
Режисьор и сценарист: Карлос Саура • по идея на Иван Диас • С: Мариза, Камане, Карлуш ду Карму, Чико Буарке, Каетану Велозу, Лила Даунс, Лура, Мигел Поведа, Кука, Аржентина Сантуш, Рикарду Рибейру, Карминьо, Висенте де Камара
Музикален, със субтитри, португалски


Испанският режисьор Карлос Саура е създал един от най-добрите разобличители на португалската душа. Музикалният филм улавя в подробности цялата красота на емблематичния за португалците музикален жанр фадо. Лисабон е мястото, което режисьорът използва, за да срещне градския живот на хората с техните далечни африкански и бразилски корени, от които произлиза прекрсната музика на фадото.

CINEPLEX
От 1 Януари 2008 (вт) до 7 януари 2008 (пн)
От 14:15 и 18:15,
Билети: 5@SITE_URL7лв

<@SITE_URLstrong>

 <@SITE_URLfont><@SITE_URLstrong><@SITE_URLtd> <@SITE_URLtr> <@SITE_URLtbody> <@SITE_URLtable> Антон Кънчев, Сейфетин Шекеров
живопис, пластика<@SITE_URLfont><@SITE_URLstrong>

Сейфетин Шекеров е роден 1971 в гр.Сливен. През 1992 е приет в НХА, специалност скулптура. През това време той посещава и ателието на Вежди Рашидов, с когото работят съвместно пет години. Скулпторът е съавтор на телевизионната награда Златната антена.
Антон Кънчев е роден в Сливен през 1970. Неговите картини с масло са експресивни и динамични, на границата между реалност и абстракция. Сюжетите му са вдъхновени от природата, красотата в силата на животинското тяло, енергията на живата емоция.
Двамата творци са подготвили една прекрасна емоционална изложба, в която взаимно се допълват и подчертават своите възможности. Пластичната изразителност на животинското тяло е подчертана и от художника и от скулптора, всеки със своите изразни средства.

На снимката пластика от Сейфетин Шекеров

Лик
София
от 21 Декември 2007 (пт) до 14 Януари 2008 (пн)
<@SITE_URLstrong>


 <@SITE_URLtd> <@SITE_URLtr> <@SITE_URLtbody> <@SITE_URLtable> Любомир Асенов

Pit Lane
(фотографии)
<@SITE_URLfont><@SITE_URLstrong>
След приключването на голямата подаръчна треска най-после ще можете да се насладите на разходките из търговските центрове. Ако например се огледате из фоайето на CCS няма как да пропуснете изложбата на фотографа Любомир Асенов, особено ще го оценят почитателите на Формула 1. Фотографът е единственият български професионалист, допуснат до пистите, където е направил около 30 000 кадъра. 30 от тези велики моменти се налагат в първта му самостоятелна изложба в City Center Sofia, озаглавена Pit Lane.

CITY CENTER SOFIA
фоайе
от 10 Декември 2007 (пн) до 10 Януари 2008 (чт) <@SITE_URLstrong>



 <@SITE_URLfont><@SITE_URLstrong><@SITE_URLtd> <@SITE_URLtr> <@SITE_URLtbody> <@SITE_URLtable> Ледена пързалка
Зимен дворец на спорта <@SITE_URLfont><@SITE_URLstrong>

И най-после сняг. Повечето от нас точно така са си представяли настъпването на Новата година и може би нечие желание се е сбъднало. Няма по-подходящо време за спускане с шейни, каране на ски или пък кънки. Ако предпочитате да се забавлявате на леда в този обилен снеговалеж, ви препоръчваме закритите помещения.

Зимен дворец на спорта
Студентски град
(02) 868 73 34
раб. време: пн-пт 17:00, 19:00, сб-нд 11:00, 16:30, 19:00

Ледена пързалка • вход: 5 лв
• кънки под наем: 3 лв
• гардероб: 0,50 лв <@SITE_URLstrong>


 <@SITE_URLtd> <@SITE_URLtr> <@SITE_URLtbody> <@SITE_URLtable> Престъпление и наказание<@SITE_URLfont><@SITE_URLstrong>

по Фьодор М. Достоевски • Режисьор: Владлен Александров • С: Иван Юруков, Йосиф Шамли, Надежда Конакчиева, Калин Яворов, Пламен Пеев
Театрална пиеса,

Душите на героите на Достоевски винаги са били под непрекъснатото наблюдение на собствения си автор. Изследвачът, философът, психологът, геният, писателят, който изследва най-дълбоките измерения на човешката душа, сега е на сцената на Народния театър с постановката по едноименния роман „Престъпление и наказание”. Проблемите за границата между правилното и неправилното, доброто и злото, принципа и престъплението е разнищен чрез актьорския състав така, както го правят герои на Достоевски.

Народен театър Иван Вазов
Сцена IV етаж
5 Януари 2008 (сб) 19:30<@SITE_URLstrong>

More from View Sofia

More Галерии