Следва

Сесията с Кара Делевин за февруарския брой на сп. Jalouse и какво мислиш за нея?

Петте неща, които НЕ харесахме в модата през изминалата седмица

Свикнали сме да виждаме Burberry в съвсем друга стилистика и като попаднахме на тази фотосесия с част от...

All fashion преди 12 години

Изцепките на Карл Лагерфелд

Не одобряваме последното интервю на Карл Лагерфелд за френския ежедневник Metro.

В него той хвърля светлина около музикалните си предпочитания и когато става дума за Адел, без да се за замисли, той казва, че я харесва, въпреки че е дебела.

Карл е институция в модата и думи като тези не би трябвало да излизат от неговите уста. Независимо от степента на правотата му, и въпреки че малко след това признава, че харесва лицето й, личният му пример все още говори за нетолерантното отношение на модата към по-пълните, но талантливи поп-икони.

Ето и цялото интервю с Карл Лагерфелд в оригинал>>

Сесията с Кара Делевин за февруарския брой на сп. Jalouse




Свикнали сме да виждаме Burberry в съвсем друга стилистика и като попаднахме на тази фотосесия с част от пролетната колекция на бранда, бяхме меко казано шокирани.

Признаваме, че през годините сме били свидетели на какви ли не модни недоразумения, но това „опорочаване” на британския лейбъл ни идва в повече. За френското списание моделът Cara Delevingne е с преекспонирани лунички и вежди, както и прическа и грим тип „прекарах тежка нощ”, които са в тотален дисонанс с всякакви естетически норми.

Щеше да бъде далеч по-добре в кадрите да имаше повече скандал, повече мръснишки секси вид, отколкото тази пънк революция.

Виж още снимки от сесията тук>>

‘Charleston’ & ‘Charlene’



Знаем, че на всеки се случва да прави грешки и за това сме склонни да забравим Чарълстон и Шарлийн. Не, това не са бившите ни гаджета, а имената на подобията на обувки, които Брайън Атууд е създал.

Идват ни повече аристократизмът на този американец, който също както й европейския му произход, липсва. А обувките... обувките приличат по-скоро на графски кончета, излизащи от своите покои.

Розово спортно долнище + високи обувки



Ултраскъпото долнище се нарича „въведение“ и носи марката sass & bide. Интересна ни е идеята на дизайнерите в тази комбинация, която винаги сме смятали за изключително лоша.

Нямаме против спортния панталон с респектираща цена от 320 $, а и обувките не са толкова лоши, колкото и да ни се иска да ги оплюем. Просто така и не можахме да приемем за правилна комбинацията от тях и в този съюз винаги сме виждали много кич и препратки към родната любов към анцузите през 90-те. Иначе не крием, че обожаваме леките спортни елементи в облеклото, съчетани с хубави елегантни обувки, но и за това си има правила.

Рекламната визия пролет-лято 2012 на Mango



Вече писахме защо не харесваме избора на Кейт Мос, въпреки че нея я обожаваме, за рекламно лице на Mango тази пролет, но не можем да разберем защо с модел от такъв ранг в комбинация с Тери Ричардсън се получава това - визия без живот и без душа. Всичко, за което говори този банер, който ще виждаме цяло лято в списанията, е лицето на Кейт - разпознаваемо твърде много, за да не предизвика интерес.

Да, но магията е изчезнала някъде безвъзвратно и се чудим защо такъв екип от професионалисти, не е успял да я улови.
 

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 16 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.