Следва

Революция или фарс

Приказки от

Когато в детската градина сме учили песнички и стихчета за 8-ми март, които се отнасят предимно какво безценно...

преди 12 години

Когато в детската градина сме учили песнички и стихчета за 8-ми март, които се отнасят предимно какво безценно цвете е мама, може би не сме го мислили буквално. Но ето че ливанският дизайнер Ели Сааб наистина разглежда жената като една цветна градина при колекцията си висша мода за 2012 – като започнем от ефирните материи, минем през пастелните кремави цветове и стигнем до изваяните силуети. Сигурно още когато като малки са ни обличали като кокиченца, ни е останал подсъзнателният афинитет рокля+цветя= красота.

Не знаем на колко подсъзнателно ниво е останала тази наша слабост, но определено тя се проявява и на съзнателно ниво. И това не се наблюдава само при нас, но и при редица знаменитости, които виждаме с моделите на Ели Сааб на червения килим. Тук вече не говорим за детински блянове, а за истински съкровища във формата на вечерни рокли, които запазват своята приказност и завладяват всякакви естетически категории. Именно този си автентичен стил дизайнерът запазва и в настоящата колекция.

Искаме да привлечем вниманието ти към леко бляскавите отблясъци на материите, които въпреки ръчната си изработка сякаш са безплътни. Всяка съвременна пораснала принцеса би била пленена от ментово зеленото, бебешко синьо и розово, прасковено, екрю и разбира се, бяло. А когато държиш Оскар, определено ще ти отива да си в рокля на принцеса.

Не откриваме нищо необичайно или твърде екстравагантно в колекцията, но пък произведенията на ливанеца ни пленяват всеки път може би точно заради семплата си ефирна женственост. Няма как тази удивителна феерия от цветя да не завърши с булчинска рокля, която е като излязла от кукленската къщичка на Барби и е блян, пренесен в действителността за жени от всички възрасти. Все пак сватбените творения на Ели Сааб са едни от най-търсените на планетата и има защо.

Подчертаната талия и мини и макси дължините са основен елемент в колекцията висша мода за 2012 на дизайнера, а ние не можем да искаме нищо повече. Всички феминизирани детайли извайват цялостния шедьовър на всеки тоалет и сме убедени, че няма жена, която да им устои. Ние със сигурност ще сме в плен на тази колекция за дълго и очакваме разходката на тази градина от цветните рокли по червения килим.
 

More from View Sofia

More