Следва

Музикална вечер под воала на любовната поезия

Животът е другаде

 "Животът е фарс, който сме принудени да понесем." Артюр Рембо

Books преди 12 години

На 13.02.2012 г. ще излезе от печат една от първите творби на Кундера – смела епопея на юношеството, творба, която развенчава сакрални ценности със сурова ирония.

„Животът е другаде“
  е удивителен портрет на един млад поет – колкото деликатен, толкова и безмилостен. Опознаваме Яромил през неговите житейски роли: син, обожаван от властната си майка, любовник на две колоритни жени, комунист, обвързал амбициите си с марксизма, но преди всичко артист, „избран“ да създава поезия. Това е роман за човека, който се проваля в осъществяването на проекта, наречен живот; крие се в копнежа по непостижимия рай и в крайна сметка, е способен на чудовищни дела заради непроницаемите си илюзии.

Милан Кундера
е ярко име в световната литература, роден е в Чехословакия на 1 април 1929 г., а през 1975 г. емигрира във Франция. Романите му се отличават с полифоничната си структура, със самобитна ирония и фантазия. При първото си издание във Франция през 1973 г. „Животът е другаде“ получава наградата „Медиси“ за чуждестранен роман. Това е дванадесетата поред книга на Кундера, с която „Колибри“ ще уважи верните почитатели на писателя в България. 


More from View Sofia

More Books