Следва

Лара Стоун, Мерцедес-Бенц и Келвин Клайн в страхотна колаборация

Най-интересното от седмицата на модата в Стокхолм Есен-Зима 2012/13

Като цяло седмицата на модата в Стокхолм мина под знака на непринуденото, лежерно облекло, което се вписва...

All fashion преди 12 години

Като цяло седмицата на модата в Стокхолм мина под знака на непринуденото, лежерно облекло, което се вписва идеално в забързаната градска среда и няма претенции за помпозност, а само за удобство. Хареса ни дързостта на някои от изявените шведски дизайнери и иновативните им идеи, но контраста между елегантност и комфорт на модната седмица се слива плавно и навлиза дълбоко в сърцата ни.

Откриването на Mercedes-Benz Fashion Week на 31 януари в шведската столица направи ALTEWAI.SAOME, лейбълът на дизайнерското дуо Natalia Altewai и Randa Saome. Типичен скандинавски дизайн с остри линии и нюанси на сивото, с червени акценти на места. Последваха три изключителни дни на различната, идваща от север, почти лишена от детайли и допълнителни красоти мода.

Всъщност Копенхаген и Стокхолм си приличат в много отношения не само като атмосфера, но и в модния дизайн, с тази разлика, че шведските лейбъли са ни някак по-познати на нас, българските потребители. Представете си колко приятно ни стана, когато излязоха на подиума минималистичните неща на FILIPPA K и моделите на Cheap Monday - брандове, които обожаваме, но можем да намерим само в тяхната винтидж версия.

На седмицата на модата в Стокхолм дебютираха няколко нови марки, а една от тях, Stine Riis се появи като победител в конкурса на H&M, чиято родина е Швеция, за млади таланти. Не пропуснахме да зададем няколко въпроса на дизайнерката Стине Рийз, но ще ти я представим в следващ материал.

Изводът от тази седмица може да бъде само един - безкрайно интересни са тези Скандинавци, които не спират да ни изненадват с изключителни неща, сякаш изработени в друго време, някъде в бъдещето. С удоволствие ще следим изявите на шведи и датчани, защото на север има друга красота - сурова, лишена от пищност и великолепие, но винаги смайваща.

More All fashion