Следва

Лара Стоун, Мерцедес-Бенц и Келвин Клайн в страхотна колаборация

Най-интересното от седмицата на модата в Стокхолм Есен-Зима 2012/13

Като цяло седмицата на модата в Стокхолм мина под знака на непринуденото, лежерно облекло, което се вписва...

All fashion преди 12 години

Като цяло седмицата на модата в Стокхолм мина под знака на непринуденото, лежерно облекло, което се вписва идеално в забързаната градска среда и няма претенции за помпозност, а само за удобство. Хареса ни дързостта на някои от изявените шведски дизайнери и иновативните им идеи, но контраста между елегантност и комфорт на модната седмица се слива плавно и навлиза дълбоко в сърцата ни.

Откриването на Mercedes-Benz Fashion Week на 31 януари в шведската столица направи ALTEWAI.SAOME, лейбълът на дизайнерското дуо Natalia Altewai и Randa Saome. Типичен скандинавски дизайн с остри линии и нюанси на сивото, с червени акценти на места. Последваха три изключителни дни на различната, идваща от север, почти лишена от детайли и допълнителни красоти мода.

Всъщност Копенхаген и Стокхолм си приличат в много отношения не само като атмосфера, но и в модния дизайн, с тази разлика, че шведските лейбъли са ни някак по-познати на нас, българските потребители. Представете си колко приятно ни стана, когато излязоха на подиума минималистичните неща на FILIPPA K и моделите на Cheap Monday - брандове, които обожаваме, но можем да намерим само в тяхната винтидж версия.

На седмицата на модата в Стокхолм дебютираха няколко нови марки, а една от тях, Stine Riis се появи като победител в конкурса на H&M, чиято родина е Швеция, за млади таланти. Не пропуснахме да зададем няколко въпроса на дизайнерката Стине Рийз, но ще ти я представим в следващ материал.

Изводът от тази седмица може да бъде само един - безкрайно интересни са тези Скандинавци, които не спират да ни изненадват с изключителни неща, сякаш изработени в друго време, някъде в бъдещето. С удоволствие ще следим изявите на шведи и датчани, защото на север има друга красота - сурова, лишена от пищност и великолепие, но винаги смайваща.

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 15 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.