Следва

Великолепната телевизионна четворка: Живот на "Високи токчета" - Гери Гочева

Венеция, отразена в съвременни вълни

Петима венециански художника в България Фабио Бианко, Давид Дала Венеция, Соня Рос, Лучия Веронези, Клаудиа Дзуриато...

Events преди 12 години

На 14 февруари от 18.00 ч. в Галерия „Райко Алексиев”, ще бъде открита колективната изложба „Венеция отразена в съвременни вълни”, която ще бъде изложена до 28 февруари.

Изложбата включва петима млади и обещаващи венециански художници, чиято работа е в постоянен диалог с изкуството и историята на Венеция.

Експозицията е проект на съвременно изкуство, но в същото време неразривно свързан с традициите на италианското изкуство. 

В 37-те произведения, съставляващи изложбата, присъстват различни помежду им стилове и идеи, но всички те са силно обединени от влиянието на венецианската художествена традиция. 

Венеция, отразена в очите на творците, които живеят и работят там: съблазнителните архитектурни пространства на Фабио Бианко, в които вибриращите цветове разпалват платното; сценичните форми, които Давид Дала Венеция застопорява в акуратни моменти благодарение на своята театрална насоченост; страстните и енигматични фигури на Соня Рос; частните колекции на Лучия Веронези, които ни показват двойственост, желание и интимност; прозрачността на Клаудия Дзуриато, в която отражението на светлината се противопоставя на плътността на материята.

Изложбата ще бъде придружена от двуезичен каталог, който ще допринесе за значимостта на авторите и творбите им, а двама от художниците ще присъстват на самото откриване.

Изложбата се организира от Италианския културен институт в София, под патронажа на Регион Венето, Община Венеция – Дирекция Култура, Ка’Пезаро, Музей на Съвременното Изкуство във Венеция, Фондация „Бевилакуа Ла Маса” и с участието на инициативата „София – кандидат за Европейска столица на културата 2019”.
 

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 5 дни

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 6 дни

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?