Следва

Идиотски кадри от Седмицата на модата в Лондон

Революция или фарс

null

преди 12 години

Истински взрив на емоции предизвика вчера в Народното събание активистът Радослав Стоянов.

Той беше в пленарната зала в ролята на организатор на протеста срещу Търговското споразумение с фалшифицирането АСТА, но не само, за да се изкаже по въпросите, свързани с него, а и за да „вкара в час“ народните представители.

Радослав използва присъствието си в парламента, за да си спретне самостоятелна протестна акция, размахвайки цигара с марихуана пред очите на Трайчо Трайков, Вежди Рашидов и още много депутати и журналисти, които присъстваха на обсъждането. Стоянов намери за удобен момента, за да се обяви срещу първото наказание на спецсъда, който определи 8 месеца ефективна присъда за младеж, хванат с една единствена цигара марихуана.

Всички присъстващи наблюдаваха смаяни "революционерския" изблик на Стоянов, без дори да подозират до къде ще стигне той. Всички граници на нормално и приемливо поведение в парламента бяха прекрачени, когато Радо бръкна във вътрешния джоб на сакото си и извади от там един джойнт. Той попита: „Ето един джойнт, кой народен представител ще се застъпи за съдбата на това момче?“ "Имате ли запалка, за да дадете подкрепа за младежа", подкани още веднъж народните представители, които не успяха да реагират по никакъв начин, явно загубили ума и дума от случващото се.

Радослав изпрати призива си за помилване на момчето и към президента Росен Плевнелиев. Обърна се и към ДПС с думите: "Какво правите за това момче?", а левицата беше подканена да се активизира: "Господа социалисти, живеем в социална държава, защо не се активизирате?".

Никой от избраниците на народа  не посмя да реагира и след като Стоянов не намери подкрепа от тях заяви :"Това е фарс!".

Радослав Стоянов определено скандализира обществеността. За мнозина изникна въпросът, дали са нужни такива наказания, имайки предвид, че обвинени и осъдени за много по-сериозни и крупни престъпления се разхождат на свобода между нас. A и още:

- Дали да пушиш коз е най-голямото престъпление в държавата на абсурдите и ако не е така защо точно това доказва на хората съдебната практика?

- Може ли да се адмирира подобно поведение в парламента и не е ли това форма на подстрекаване към зползването на наркотици, дори и те да са леки?

Истината е, че въпросите могат да получат различни отговори, но не това е най-важното. Може би хубавото на тази история е точно в този изблик на дълго спотайвана национална енергия.
 

More from View Sofia

More