Следва

Грандиозно музикално шоу за Св. Валентин

Какво гледахме/четохме тази седмица: Звездна игра в „Стъклената менажерия” по Тенеси Уилямс

View Sofia се възхити за пореден път на игра от класа по класическа пиеса. Говорим именно за премиерата на „Стъклената менажерия”, която се състоя снощи в театрална работилница „Сфумато”.

Events преди 12 години

Започваме рубрика, в която всяка седмица ще препоръчваме или пък обратното филм, книга, концерт или тв шоу, които сме гледали/чели или били преки свидетели.

Така например, по покана на "Сфумато" вчера вечерта екипът ни бе гост на премиерата на представлението "Стъклената менажерия" по Тенеси Уилямс, и освен на великолепната Радина Кърджилова се възхитихме за пореден път на игра от класа по класическа пиеса.

Пиесата е на световноизвестния драматург Тенеси Уилямс, който печели две награди „Пулицър” за другите си шедьоври „Трамвай Желание” и „Котка върху горещ ламаринен покрив”.

За премиерата пазарджишкият театър „К. Величков” и „Сфумато” си колаборират под режисурата на Григор Антонов.

Останахме запленени от дълбокия драматизъм на семейната история, в която властна майка (в ролята Росица Александрова) се опитва да нареди живота на децата си по своите правила, но неволно им оставя белези и комплекси за цял живот.



Синът (Тодор Кайков) се задушава от постоянната й опека, а дъщерята (Радина Кърджилова) се е затворила в свой собствен свят, в който единствената й утеха са стъклени кончета – нейната „стъклена менажерия”. Трогна ни романтичната нишка при появата на кандидат-жениха Джим (Тони Минасян), както и покъртителния финал.



Заслужени аплодисменти отдаваме на Росица Александрова, която така пълнокръвно изигра ролята си, че ни накара да я намразим и да се ядосваме на всяка реплика на майката.

Познатият ни като глас от екрана на много филми Тодор Кайков пък вложи цялата си страст и енергия, за да покаже бунта и безсилието на онеправдания син. Признаваме, че имахме известни предубеждения по отношение на младите таланти, които сме гледали от сериалите „Стъклен дом” и „Седем часа разлика” – Радина Кърджилова и Тони Минасян.

Но в течение на постановката се убедихме колко истински и неподправено влизат в кожата на героите си. Как мимиките на лицата им са достатъчни, за да опишат цялата история. Все пак обаче, някакси повече харесваме Тони Минасян в ролята на лошото момче Роки от "Седем часа разлика", отколкото като романтичния Джим.

Следващото представление е на 23 февруари, така че бързай към касите на театралната работилница, а ние сме сигурни, че ще останеш възхитен. Препоръчваме ти го горещо в компанията на приятел, който ще оцени постановката!

 

More Events

Изложбите в София: светско монументално изкуство или 125 години от рождението на Дечко Узунов

Events преди 1 месец

Дечко Узунов и днес продължава да привлича вниманието на изследователите с многобройните си творчески проявления. Освен в областта на изящното изкуство той се изявява и в монументалното. Разработва редица проекти в различни направления, вкл. стенописи, мозайки и витражи.