Следва

Няколко добри причини да си на LOVE BEAT на Св. Валентин и кого изпратихме на легендарното парти

Поклон пред невероятния глас и живот на Уитни Хюстън!

Милиони по света се прекланяха пред невероятния й талант и това разбира се я направи златното момиче на...

People of art преди 12 години

След като загубихме Краля на поп музиката през 2009-та., само преди дни на 48-годишна възраст загубихме и кралицата Уитни Хюстън. Притежателка на величествен глас и царствен образ, тя бе наричана еднозначно "Гласът".

Милиони по света се прекланяха пред невероятния й талант и това разбира се я направи златното момиче на музикалната индустрия продало 170 млн. албума, носещи й милиони долари, но и милиони проблеми.

„Най-големият дявол е в мен самата. Аз съм си най-добрият приятел и най-добрият враг.” – казва през 2002 г. Уитни Хюстън. Тогава животът й вече е белязан от наркотици и скандали, но въпреки това тя все още служи за вдъхновение на изпълнители като Марая Кери, Кристина Агилера и Селин Дион.

Заслужава да си я спомним днес и това да остане завинаги!

Родена е с името Уитни Елизабет Хюстън на 9 август 1963 в Нюарк, Ню Джърси. Дъщеря е на Сиси Хюстън, успешна ритъм енд блус беквокалистка, братовчедка на звездата Дион Уоруик и кръщелница на Арета Франклин.

А това е животът й в снимки:



КРАЯ НА 60-ТЕ



НАЧАЛОТО НА 70-ТЕ



В началото на 70-те години Уитни вече пее в църковен хор в родния си град, а на 11 вече изпълнява соловите партии. Пее и като беквокалистка с Чака Кан, Лу Роулс и с майка си.

КРАЯ НА 70-ТЕ



На тази снимка Уитни Хюстън завършва училище. Сладка и красива абитуриентка.



НАЧАЛОТО НА 80-ТЕ

Уитни Хюстън в годишника на академия "Свети Доминик" в Колдуел Ню Джърси, през 1981 г.



Уитни е открита от музикалния продуцент Клайв Дейвис.



Кариерата на звезда на певицата започва като модел. В началото тя прави фотосесии за различни списания.



Уитни е първата афро-американка, която се появява на корицата на Seventeen Magazine по онова време.



СРЕДАТА НА 80-ТЕ

През 1983 година, тя подписва договор с Arista Records и прави първите упешни големи крачки към музикалната си кариера.



Първият ѝ албум излиза през 1985 г. и поставя рекорд за най-много продажби на дебютен албум. Истински успех.



Продажбите му наброяват над 22 милиона копия.



През 1986 година Уитни е удостоена с 6 музикални награди на Billboard, 5 „Американски музикални награди”, наградата на MTV за най-добър видеоклип („How Will I Know” – Как Ще Те Знам) и наградата на списание Rolling Stone за най-добър албум на годината.



През 1987 година, Уитни излиза със следващия си албум, „Уитни”. 19 милиона копия от албума са продадени, и той влиза в класациите под номер 1 - първият такъв случай в историята за жена. Албумът й осигурява две „Американски музикални награди” и музикалната награда на Billboard.

 

Уитни се радва на успеха си заедно със своята майка.



На церемонията по връчването на наградите Грами през 1988 година, тя печели в категорията „Най-добро вокално изпълнение от жена” („I Wanna Dance With Somebody” - Искам Да Танцувам С Някого).



Уитни се превръща във феномен. Гласът и творчеството й са признати от всички. Тя е новата кралица...



ПРЕЗ 90-ТЕ

През 1990 година, Уитни излиза с албума „I'm Your Baby Tonight”, но продава само 10 милиона копия, което е сравнително по-малко от предишните ѝ продажби. Въпреки това, албума ѝ осигурява още Американски и Billboard музикални награди.



В процъфтяващата си кариера, тя успява да открие време и за любов.

През юли 1992 тя се омъжва за певеца Боби Браун.



Следващият ход в кариерата на Уитни идва с ролята на разглезена певица, преследвана от вманиачен фен във филма „Bodyguard” (1992), в който ѝ партнира Кевин Костнър. Саундтракът на филма се продава в тираж от 34 милиона копия и подпомага музикалната й кариера с три от най-големите ѝ хита – „I Have Nothing”, „I'm Every Woman” (кавър по Чака Кан) и „I Will Always Love You” (кавър по песента на Доли Партън). Следват 9 награди на Billboard, три награди Grammy, 8 Американски музикални награди и др.



През март 1993 Уитни ражда дъщеря си Боби Кристина. Бракът й с Боби Браун е бурен. Между твърденията за семейно насилие, употреба на наркотици и многото арести на Боби, Уитни Хюстън твърдо стои зад съпруга си през цялото време.



Междувременно музиката на филма "Бодигард" се продава в тираж от 34 милиона копия и подпомага музикалната й кариера с три от най-големите ѝ хита – „I Have Nothing”, „I'm Every Woman” (кавър по Шака Кан) и „I Will Always Love You” (кавър по песен на Доли Партън).

Следват 11 награди на Billboard, 3 награди Grammy, 8 Американски музикални награди.

През 1996 година, Уитни играе заедно с Дензъл Уошингтън в „Жената на проповедника” и получава номинация за Grammy за албума със саундтрака към филма.



Независимо от слуховете, че не могат да се понасят, Уитни и Марая Кери записват песента „When You Believe” за анимацията „Принцът на Египет”. Сингълът излиза в първия албум на Уитни след осем годишно затишие - „My Love Is Your Love” (Моята любов е твойта любов).

По време на завидната си кариера Уитни винаги е изпитвала чувство за отговорност към по-малко щастливите от нея. Тя основава фондацията с идеална цел Whitney Houston Foundation For Children, чрез която помага на бездомни деца и на такива с проблеми като рак и СПИН.

Въпреки че Уитни продължава да държи на мъжа си, бракът й продължава да е разклатен. През 2000 г. професионалното й бъдеще изглежда светло, но личният й живот е в безпътица.

Тя е арестувана на Хаваите по обвинения в притежание на наркотици, а баща й я дава на съд.



Певицата рязко отслабва и това, в съчетание с няколко участия, които отказва в последния момент, дава храна на слуховете, че е пристрастена към наркотиците.

Уитни признава, че има подобни проблеми в телевизионно интервю с Даян Сойер.



През 2004 г. Уитни се появява в телевизионно риалити шоу на Боби, "Да бъдеш Боби Браун.", а на следващата година изглежда по-ужасно от всякога.



Все пак през годините тя продължава да издава нови албуми като „Greatest Hits” през 2000, „Love, Whitney” през 2001, „Just Whitney...” прeз 2002, и „One Wish”, коледен албум, през 2003. Макар и актьорската ѝ кариера да е в застой, Уитни продуцира филми като блокбъстера на Disney „Дневниците на принцесата” (2001).

През 2007 г. Уитни започва да се появява все по-често със своята дъщеря и изглежда по-добре. Две години по-късно признава пред Опра Уинфри, че е чиста и вече ще стои далеч от наркотиците.

Малко след това се връща отново към старата любов - кокаина, по време на Европейското си турне през 2010 г. Критиците са на мнение, че Кралицата е започнла да губи гласа си. Уитни е освиркана на препълнените стадиони, където трябва да пее в рамките на турнето си.

В един момент обаче кокаиновата перла изглежда твърде добре и всички очакват, че тя отново ще влезе в правия път. 47-годишната певица все още продължава да се бори със зависимостта си към алкохола и наркотиците, след като опитът й да се завърне към голямата сцена претърпява пълно фиаско.

През 2010 г. в интернет са публикувани снимки на дъщерята на Уитни - Боби Кристина, която приема кокаин, а самата певица е отново в рехабилитационен център. Разбира се, говорителите й отричат причината да е зависимост, а просто желанието на Уитни "да продължи възстановяването си", за да се подготви за новия си филм "Sparkle", планиран за 2014 г.

Кадри от филма се появяват вече и в мрежата.



На 9 февруари 2012 г., са направени едни от последните папарашки снимки на певицата, на които тя изглежда потресаващо.

На 11 февруари 2012 г. Уитни е намерена мъртва в хотел Бевърли Хилтън в Бевърли Хилс, Калифорния, САЩ. Причините за смърта не са установени на място и все още няма официално съобщение, но се предполага удавяне след употреба на наркотици. Екипът за бърза помощ се опитва да я съживи в продължение на около 20 минути, преди да я обяви за мъртва в 15:55 часа местно време.



Поклон!
 

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 6 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра