Следва

Модни приключения на тазгодишните "Грами"

Trend Report: Много светъл деним

Така обичаме градската мода и всичко свързано с ърбан стила, че няма как да подминем тази толкова любима...

All fashion преди 12 години

Така обичаме градската мода и всичко свързано с ърбан стила, че няма как да подминем тази толкова любима тенденция тази пролет – светлия деним. Вярно, че джинсите произхождат от фермерите и като цяло селския начин на живот, но пък от създаването си доста нахално навлизат и завземат цялата популярна общественост.

А защо толкова бързо светлите нюанси на дънките ни стават любими? Причините са няколко, но основно защото се съчетава с всичко и няма как да сбъркаш, поддържа се лесно и няма шанс да се чувстваш неудобно от това, че си забравила да използваш ютията. Като всяка универсална дреха, и тази може да бъде единствено в полза на гардероба ти, а през първите пролетни дни ще бъдеш истинска сензация.

Дизайнерските къщи ни предлагат разнообразие по отношение на светлите джинсови предложения. Phillip Lim, Gap, Balmain и Paul Smith включват в пролетните си колекции за тази година ризи, къси и дълги панталони и поли в този така приятен десен. Хареса ни комплектът от пола до под коляното и дънково яке в пролетните модели на Acne. Ако се притесняваш от килограмите, които все се опитваш да свалиш, и не се виждаш в светли скини джинси, то може да предпочетеш светлия деним във вариант на елек, яке или пък риза.

Излишно е да напомняме, че независимо дали с кецове или на платформа, денимът в много бледи оттенъци е подходящ както за съботна разходка, така и за ресторант. Всичко зависи от подбраните аксесоари – за вечерен коктейл избираш черен блейзър, ефектно бижу и телесен клъч или точно като Алекса Чънг, която прави страхотни неща с една риза от светъл деним и джинси в цвят мастилено синьо.

Бъди сигурна, че каквото и да решиш да съчетаеш с този тренд няма да сбъркаш. Само това е достатъчно, за да го предпочетем за идната пролет. Нищо сложно, нищо претенциозно, а дава безспорно готин ефект.

Страхотен пример за тази тенденция е елекът на Max&Co във ViewSofia Shop>>

More All fashion