Следва

LOVERDOSE или Любов в 9 думи и кой спечели страхотен шал с лого и ухание на секси аромата на Diesel

Пикантна пица

Безспорно правило е, че всички обичаме пица. Тя е идеална за непредвидени гости или пък за вечеря с приятели, а за ергенско парти е просто задължителна.

Food преди 12 години

Безспорно правило е, че всички обичаме пица. Тя е идеална за непредвидени гости или пък за вечеря с приятели, а за ергенско парти е просто задължителна. Предлагаме ти един пикантен и доста питателен вариант с доста подправки и пиле.

Нужни продукти:

1 с.л. сол
1 с.л. чили /лют червен пипер/
1 с.л. бял пипер
1 с.л. чесън на прах
2 с.л. черен пипер
2 с.л. кимьон
1 с.л. сушен босилек
2 бр. филе от пилешки гърди
Зехтин
2 бр. пикантни наденички
1 бр. тесто за пица
¾ доматен сос
1 ч.ч. настърган кашкавал
¼ ч.ч. нарязани пеперони или друг пикантен салам
2 с.л. настърган пармезан по желание

Начин на приготвяне:

Загрей фурната на 250-280 градуса. Приготви пилето, като комбинираш солта, лютия пипер, черния пипер, чесъна, кимьона и босилека в купа и заедно със зехтина го намажеш изцяло. Опечи го в тиган на средна температура за около 7 мин на всяка страна. Опечи по същия начин и другите колбаси – надениците и салама.

Разпредели тестото в тава и го пъхни в загрятата фурна за около 7 минути, след което го извади и го намажи с доматения сос, малко от кашкавала , пилето и колбасите. Отгоре поръси с останалия кашкавал и пармезан. Върни пицата обратно в нагрятата фурна и печи до образуване на приятна коричка.

Сега си подготвен за всякакви приятелски вечеринки или просто с любимия човек пред интересен филм. Пикантната пица не само ще те засити, но и ще възпламени сетивата ти.


 

More Food