Следва

Гурме с топли чувства

Гурме – Малко пролет посред зима

Предстои годината на мишката и сиренето има много значения. Тълкуванията могат да бъдат повече и от самите видове сирена...

Стил преди 16 години
Предстои годината на мишката и сиренето<@SITE_URLstrong><@SITE_URLa> има много значения. Тълкуванията могат да бъдат повече и от самите видове сирена.

Ползите от
млечния продукт<@SITE_URLstrong><@SITE_URLa> са неизбежни, а присъствието му на зимната трапеза говори, че тя не е отредена само за лошите мазнини и холестерол.

Понякога е хубаво да разнообразим сезона и облекчим организма си с нещо леко и дори зимно свежо.

Комбинацията на, на пръв поглед разнобойни, но напълно характерни за зимните дни съставки, е най-добрата разтуха след празничното „натоварване”.

В този ред на мисли се откроява един стар познайник на уж безумните хранителни комбинации – синьото сирене<@SITE_URLstrong>. То гениално се допълва от
плодове<@SITE_URLstrong><@SITE_URLa>, харесва се на почти всички салати и най-вече на руйното вино.

Откриват го през 879 година и то не как да е, а по случайност.

Съдбата наместила пеницилинови култури<@SITE_URLstrong> в приготвената от краве, овче и козе мляко смес. По една от най-големите исторически иронии, пеницилинът или мухълът, който тези бактерии синтезират, излиза цяр за какви ли не нелечими по онова време чуми.

В сиренето мухълът създава отличителни шарки<@SITE_URLstrong>, не до там приятна миризма, за сметка на това абсолютно неповторим вкус.

Предложението ни за неговото участие е не само леко, то не отстъпва по вкус и ще ви засити във всякакъв смисъл.





Добре измит,
пресният спанак<@SITE_URLa> се поръсва с боровинки<@SITE_URLa>, къпини<@SITE_URLa>, тънко нарязани ябълки<@SITE_URLa> и@SITE_URLили круши<@SITE_URLa>, и белени тиквени семки<@SITE_URLa>.

После се прибавя ситно нарязаното
синьо сирене<@SITE_URLa> –  за предпочитане да е с по-суха консистенция.

Малко мед, разтопен в
балсамов оцет<@SITE_URLstrong><@SITE_URLa>, оризов оцет, черен пипер и къри<@SITE_URLstrong> за дресинга<@SITE_URLa> и перфектната зимна салатка е налице.

More from View Sofia

More Стил