Следва

Що за чудо

Модерна Класика, Класика Модерна...

И тази седмица от издателство Colibri ни подсетиха, че...

Галерии преди 17 години
И тази седмица от издателство Колибри<@SITE_URLa> ни подсетиха, че на книжния пазар излизат някои нови книжки, които задължително трябва да имаме всички ние в библиотеката си.
Например Симон Дьо Бовоар със „Сломената Жена”. Тази френска писателка и интелектуалка, написала много романи, философски трудове, автобиографични книги, статии и монографии, е известна най-вече с програмното си съчинение "Вторият пол", преведено и на български. Същото произведение се смята и за класика на феминистката литература в края на шейсетте. Името й се свързва с това на Жан-Пол-Сартр, с когото се свързва жизнено и творчески.
Сломената Жена е роман от 1967 година, разкриващ дебрите на женската душа, илюстриращ екзистенциалистката теза за жената, изпаднала в криза. В частност е проследена съдбата на Моник - щастливо омъжена жена, издигнала мъжа си на пиедестал, посветила живота си на него.
Животът и светът на Моник се срутват пред очите й, когато разкрива изневерята на обожавания съпруг. Илюзия, идеал за семейно щастие и буржоазни предразсъдъци стоят в основата на романа. Един роман за жената по онова време.
Един роман за жената сега!

Очаквайте скоро 'Хладна кожа' на Алберт Санчес Пиньол в рубриката Events.

More from View Sofia

More Галерии