Следва

Направи си сам троен сандвич с телешка пържола

Диетата на ViewSofia: Само на течности! Как е възможно това?

Причините за възникване на наднормено тегло са много, а навикът постоянно да дъвчеш нещо между основните...

Health преди 12 години

Отслабване? Причините за наднормено тегло са много - зима е, а навикът постоянно да дъвчеш нещо между основните хранения не е на последно място. Ако и ти имаш такъв навик​​, може да опиташ с питейна диета.

Питейна диета, какво е това?

Тази диета предлага редовното хранене да се замени с течности. И в това няма никакви ограничения. Допускат се всички видове сокове, млечни продукти, мляко, минерална вода, чай, какао и кафе. От бульоните се препоръчват само зеленчукови или пилешки. Също така е задължителен ежедневният прием на половин литър обикновена питейна вода. По този начин, течностите по време на диетата заменят и храната и напитките. Така че за процеса на дъвчене, може да забравиш точно един месец.

Какво дава такъв режим на хранене?

Като не участват в активното усвояване на твърда храна, органите на стомашно-чревния тракт получават възможност да се изчистят и възстановят.

В процеса на питейната диета организмът без съжаление се разделя с мазнините и шлаката, а това намалява телесното тегло и неговия обем.

При наличие на ежедневно ходене по голяма нужда процесът на изчистване ще бъде още по-интензивен. Приятен резултат от такъв режим на хранене се явява намаляване обема на стомаха, което означава, че връщайки се към нормалния режим на хранене ще получиш усещане за ситост много по-бързо.

Как преминават етапите на питейна диета?

Най-трудни са първите дни на прехода към необичаен начин на хранене. При това, дискомфортът в по-голяма степен се усеща не на физическо, а на психологическо ниво. Навикът е много по-силен, отколкото си мислим.

През първите десет дни става активно изчистване на вътрешните кухи органи. Съвсем естествено е появата на налепи по езика. Важно е своеременно да се премахва тази плака.

На следващия етап от диетата (поредните десет дни) на чистка са подложени плътните органи (черен дроб, далак, бъбреци). Известен дискомфорт в тази област не трябва да предизвиква безпокойство.

В останалите десет дни организмът се чисти на клетъчно ниво.

Трудно ли е да се придържаш към питейна диета?

Не мисли, че питейната диета е напълно лишена от приятни моменти и продължаващият тридесет дни дискомфорт изисква огромни усилия. Към края на първите седем дни ще почувстваш прилив на бодрост и великолепно настроение. И в това няма нищо чудно – организмът вече не трябва да губи много енергия за храносмилане на тежка храна.

Приемането на био добавки и витаминно минерални комплекси ще бъде от съществено значение. Изходът от питейната диета трябва да е плавен, в щадящ режим.

Този метод за придобиване на идеална фигура е подходящ само за хора без особени здравословни проблеми. Освен това, използването на питейна диета може да бъде само веднъж годишно.
 

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.