Следва

Хелена Кристенсен представи новата колекция луксозно бельо Triumph Essence

Седмицата на модата в Ню Йорк Есен-Зима 2012/13 – Финалните щрихи на Calvin Klein, Ralph Lauren и Oscar de la Renta

Ето, че модната седмица в Ню Йорк приключва, а ние ще ти представим последните трима именити дизайнери, които си заслужават чакането, и още как.

 

Fashion преди 12 години

Ето, че модната седмица в Ню Йорк есен-зима 2012/13 приключва, а ние ще ти представим последните трима именити дизайнери, които си заслужават чакането. Да, и още как.

Виж какво предлагат те за следващия есенно-зимен сезон и ни очаквай с още подбрани новини от изминалата модна седмица в Голямата ябълка.

Oscar de la Renta

Младежки дух витае из цялата колекция на талантливия дизайнер за есен-зима 2012/2013.

Предимно къси дължини, бебешко розово и синьо, обемен тюл в роклите за принцеси и панделки са основните акценти, които правят тази колекция създадена за девойки.

Бродериите са като инкрустирани бижута по поли, палта, жакети и панталони.

Изискан блясък във вид на диадеми, копчета със скъпоценни камъни и брошки отново напомнят за желанието на Оскар да представи жената като кралица.



Харесахме деколтетата-лодка и игривите плисета на роклите, а вечерните тоалети са сякаш излезли от фантазията на малко момиченце.

Ralph Lauren



Сякаш излезли от детективски роман на Агата Кристи са моделите на талантливия дизайнер за есен-зима 2012/2013. Английската провинция е просмукана във всеки детайл от колекцията – от туидените костюми до денди-визията.

Харесахме този класически британски дух, който обаче е осъвременен от идеята за жената-джентълмен, жената в шикозен червен костюм от копринено кадифе, която знае силата си и не допуска да заеме по-ниска длъжност от мъжа. В това отношение, доста противоречиво с всичко английско, може да направим препратка към женствеността на Коко Шанел с нейната революция в женското облекло.

Характерното британско каре, каскети, бомбета и семпла изтънченост са основните водещи линии в колекцията на Лорън. Изявената маскулинизация в първата част на колекцията, при вечерните рокли преминава в подчертана женственост с блясък и Арт Деко елементи от 20-те години. Една великолепна колекция, която съчетава мъжкото и женско начало по един характерно британски маниер.

Calvin Klein Collection



Франциско Коста не изневери на усещането, което е започнал отдавна в своите колекции – по-дълги силуети. Този път той отдава предпочитанието си на роклите, като акцента в талията е подсилен от метални колани. Изваяната фигура на моделите се получава и благодарение на плисираната и разкроена долна част. Материи като гладка кожа и вълна придават малко по-суров вид на колекцията, отколкото ни се иска.

Виждаме обем в ръкавите на рокли и сака, а цялостната гама е черно-оранжева, като дълбоко портокаловото преминава в прасковено и ванилия. Въпреки привидната си скромност обаче, силуетите на Коста изглеждат наистина секси, особено моделите с дантелените деколтета и приглушена женственост.

Следи ни с обобщение от изминалата модна седмица в Ню Йорк. След това кацнали вече в Лондон, ще те запознаем подробно със събитията от започващата модна седмица в британската столица.


Виж още новини от седмицата на модата в Ню Йорк:

Есен в Ню Йорк. Най-новите колекции от седмицата на модата есен-зима 2012/13


Разкошен трик със сенките под очите от Marc Jacobs есен-зима 2012/13


We love: Чудесната работа на Мери-Кейт и Ашли Олсън за собствения им лейбъл The Row

Най-интересните дизайнери от седмицата на модата в Ню Йорк. Продължението!

Да или Не, въпреки Светивалентинската закачка с червените аксесоари

Да или не: зимната колекция на Victoria Beckham на седмицата на модата в Ню Йорк

Какво показаха дотук най-интересните дизайнери на седмицата на модата в Ню Йорк

Директно от Ню Йорк: Пълната колекция на Derek Lam есен 2012/13

Директно от Ню Йорк: Пълната колекция на Thakoon есен 2012/13

Директно от Ню Йорк: Пълната колекция на Alexander Wang есен 2012/13
 

More Fashion