Следва

Калин Врачански ще огрее в Холивуд

Какво гледахме тази седмица: "Корпус за бързо реагиране" - ще Ви разсмее от сърце!

"Корпус за бързо реагиране" филм на ръба на абсурда...

Movies & TV преди 12 години

Продължаваме с рубриката, в която всяка седмица ще препоръчваме или пък обратното филм, книга, концерт или тв шоу, които сме гледали/чели или били преки свидетели.

"Корпус за бързо реагиране" е сред многото излизащи напоследък български продукции, но може би една от малкото оприличаващи себе си като екшън комедия. Режисьор на лентата, която се очаква през март, е Станислав Дончев, а за сценария му е помогнал и Васко Мавриков. 



Филмът със сигурност не е най-убийствената комедия, която си гледал, но е идеалният филм за неделен следобед с приятели. И въпреки привкуса на неуспешен екшън, който се долавя от време на време, лентата все пак акцентира върху нашата действителност, съдържа много от ежедневните ни мисли, а и част от сценария е инспириран от реалните образи на героите.

А те са Васко Мавриков, Евгени Будинов, Стойко Пеев, Башар Рахал, Мариан Вълев, Ивелин Найденов, Диана Любенова, Латинка Петрова и Карла Рахал.

Всички са доста симпатични и като истински „Корпус за бързо реагиране” се събират, за да отключат дълго пазената идея на сценаристите Васко Мавриков и Станислав Дончев. В случая актьорите се снимат „за нещо различно от парите”, а именно заради удоволствието от добрата история, която явно толкова ги е ентусиазирала, че те приключват само за 18 дена.

Интересно ни се стори това, че ще видите Мариан Вълев – „Куката”, както напоследък всички го наричат, в една от главните роли, която отново е на „подземен властелин”, но този път героят му е от един малко по-различен ранг. Ще видите и Башар Рахал, в познатата за него роля на циганин, но този път той е интегриран такъв - сдържан, сериозен и замислен и с предстояща изложба в Лувъра (!?).

Нашият любимец обаче е Гецата. Не защото сме почитатели на „Люлинския” тип мъже и крайното им поведение (каквото според някои те имат) или защото пък си падаме чак толкова по мъже, които карат бусове (бел.ред. той се е учил доста време да кара този), а защото наистина актьорът Евгени Будинов, който играе ролята, събуди в нас симпатиите ни към този образ. Дори Диана Любенова, за малко да не му устои, но да не ви издаваме повече.



Евгени е момчето, което сигурно е добре познато на любителите на театъра най-вече заради ролята на Мравката в „Хъшове”, но също може да сте го засичали на малкия екран като водещ на „Полет над нощта” по БНТ, „Парична клопка” по Pro.BG или в нощния блок на телевизия ММ „Night Story” или на големия преди няколко месеца в ролята му на Пецата в „Стъпки в пясъка”. Няма как да не го запомните, защото той е ярък, забавен и красив, а освен това изглежда, че е и добър човек.

Въпреки успешната му кариера той все още не е изиграл ролята, за която мечтае. На герой със сложен драматичен образ, но в никакъв случай тя не е на някой ревнивец, защото както самия той ни каза „Ревността е пъклен звяр…".

ТРЕЙЛЪР:



Независимо от спешния случай тримата агенти от Корпуса За Бързо Реагиране – Васко, Гецата и Борето са насреща. От сваляне на котката ви от дърво до промишлен шпионаж – за тях всеки случай е еднакво важен. Разполагащи с миниван, с ум, смелост и бързина - нищо не може да им се опре.

Тримата са наети от една дама, която подозира мъжа си в изневяра. Асовете откриват болезнената истина, че съпругът на...истина има връзка с една госпожица. Откриват също, че той е в основата на престъпна организация и подготвя технология за производство на фалшиви евро-банкноти. Васко решава да разкрият престъпниците и да си направят реклама. Залавят се за работата, която могат да вършат най-добре – следене, подслушване, дегизиране и...бързо бягане.
 

More Movies & TV