Следва

Петте неща, които харесахме в модата през изминалата седмица

Седмица на модата в Лондон есен-зима 2012/13. Ден първи

След старта на London Fashion Week вчера, 17 февруари, имахме само една мисъл в главите си - видяхме страхотните идеи на някои...

All fashion преди 12 години

След старта на London Fashion Week вчера, 17 февруари, имахме само една мисъл в главите си - видяхме страхотните идеи на някои от най-забележителните британски лейбъли, а най-доброто тепърва предстои. Нямаме търпение да го наблюдаваме от съвсем близо.

На първия ден в Лондон, който броим като едно силно начало, се окроиха трима талантливи дизайнери. Ето и техните колекции есен-зима 2012-13, докато ние изваждаме от куфарите дрехите за утрешното модно приключение.

Bora Aksu

Шоуто на Bora Aksu започна в 13 ч на обяд и ни завладя изцяло.

Турският дизайнер бе включил множество бродерии, рюшове и кокетни детайли в колекцията си за следващата зима, а най-много ни хареса изборът му на сиво-розовата гама, която ни е една от любимите.

Дължината на моделите бе предимно около коляното, а ние бяхме пленени от фино вплетените аксесоари в косите на моделите.

Яките и буфан-ръкавите ни върнаха векове назад в консервативната дамска мода на 19 век, а приятните материи като коприна, шифон и тюл ни показаха една магическа женственост, от която не можехме да откъснем поглед.



Прасковено и фуксия като нюанси с множество нашивки по роклите и ризите на моделите са още една причина да се влюбим в този дизайнер. Не бихме могли да забравим тази колекция дни напред.

Emilia Wickstead



Новозеландката Емили Уикстед показа страхотни модели, абсолютно семпли и женствени, в цветовете на нежното телесно, класическото черно и цвят шоколад, рокли с особен принт, както и такива в красивото китайско червено.

Нещата на дизайнерката не могат да се нарекат уникални и невиждани, но пък кройките са майсторски направени, така, че да акцентират върху най-доброто от женското тяло.

Харесахме изключително много комбинацията от червено и бледо бебешко розово, както и прекрасните аксесоари – ръкавиците, които се открояваха забележимо като акцент на елегантните рокли.

Шоуто завърши с произведение в стила на 18-ти век, което ни напомни, че винаги ще обичаме обемите и разкоша.

PPQ



Определено първия ден от Лондонската седмица на модата ще запомним и с ревюто на на дизайнерското дуо, което се оказа истинска забава за страничните наблюдатели.

Началото с велосипеда на подиума всъщност ознаменува колаборацията на британския лейбъл с лондонската марка градски колела RULE, част от добрия старт на 2012-та, изцяло заслуга на Ейми Молино и Пърси Паркър – ядрото на PPQ.

Извън забавата, устроена от двамата дизайнери, в ревюто се открояваше силно романтична нотка. Самите Ейми и Пърси казват, че есен-зима 2012-13 е по-зряла от всяка друга тяхна колекция от създаването на марката през 92-ра до днес, и това си личи по силно софистицираните модели - виждаме обеми, дължини и доста сложни конструкции. Освен това женствеността е на особена почит тук и тя личи в асиметричните обемни поли, роклите с едно рамо и ефирните копринени поли.



Удивителен ефект имаха върху нас от подиума и обувките със златни орнаменти на деколтето, от чист велур и на платформа с ток.

Изключително добре се представиха и артистите бекстейдж, които направиха чудеса с косите на волни букли, падащи върху едното рамо и яркото червно червило, което придаваша особен драматизъм на моделите, точно като в Холивуд през 50-те.



След великолепните три, фаворитни за нас колекции на старта, се готвим за третия ден от седмицата на модата в Лондон, но преди това, утре сутрин, ще начертаем акцентите на целия днешен ден, когато дефилириха Aquascutum, Moschino Chep&Chic, House of Holland. 

Отразяването на London Fashion Week от екипа нa ViewSofia стана възможно и благодарение на любезната и стилна подкрепа на:




 
Още новини от седмицата на модата в Лондон:

Седмица на модата в Лондон есен-зима 2012/13. Ден първи

Седмица на модата в Лондон есен-зима 2012/13. Ден втори


Стела Макартни - чудесна на партито за ревюто си по време на седмицата на модата в Лондон

 
Директно от Лондон: Пълната колекция на Acne есен-зима 2012/13

Директно от Лондон: Пълната колекция на Mulberry есен-зима 2012/13
 

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 2 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 21 часа

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.