Следва

Levi's с първото си силно модно шоу по време на седмицата на модата в Ню Йорк. Една супер готина колекция

Седмица на модата в Лондон есен-зима 2012/13. Ден втори

Вече трети ден Лондон почти не спи. Ние също. Мода до лудост, която сънуваш, с която се събуждаш и която...

All fashion преди 12 години

Вече трети ден Лондон почти не спи. Ние също. Мода до лудост, която сънуваш, с която се събуждаш и която жадуваш през целия ден.

Интересните хора не спират да се множат, а добрите британски дизайнери правят всичко възможно да ни впечатлят. И успяват.

Ето какви са акцентите на втория ден, 18 февруари, събота на London Fashion Week, а утре ни чакай с още и много горещи новини:

Aquascutum


Скромната цифра от 24 модела на модната къща със 160-годишна история, се оказа предостатъчна за да оценим визията на дизайнерката Джо Сайкс в третата й колекция за Aquascutum. Стартирайки шоуто с едно от прекрасните си палта есен-зима 2012-13, където е и силата на британския вековен лейбъл, Сайкс показа една забележима тенденция за сезона, маркирана от нас още в Ню Йорк (чети утре в специален материал кои са основните тенденции, които очертаха дизайнерите на седмицата на модата там) – милитъри цветовете. Ансамбълът от красиво палто, скроено майсторски по уникален начин, но така, че да е максимално лесно за носене, в цвят моряшко синьо, пола в бойно зелено-кафяво и ботуши до коляно от лачена кожа, е новата зимна фантазия на целия редакторски екип на ViewSofia.

Прекрасните рокли в милитъри цветове от висококачествена вълна ни напомняха за класическия британски шик – строг, но артистичен, а в цялото ревю присъстваше почти на 80 процента и бялата риза.

В детайли се наблюдаваше присъствието на кожата, предимно ципове заместваха копчетата при палтата, пагони на почти всеки модел и прелестно женствени топове и панталони. Дължините не преминаваха изисканата граница – 2 пръста над средата на коляното или два пръста под нея.

Чудесна колекция, поздравления от нас!

Simone Rocha



Още един типичен британец. Подсказват ни го закопчаните до горе якички, роклите ризи, семплите кройки и равните обувки с връзки на лека платформа. Може би вече всички сте забелязали колко комерсиална е колекцията на лейбъла, за което получава аплодисменти, защото това е едва втория сезон на дизайнерката за официален Лондонски подиум. И все пак, силата на Симон е в съживяването на нестандартните материи, например огледалното сиво при якетата и полите и бялото като найлон, които всъщност са нейните отличителни белези.

Moschino Cheap & Chic



Индивидуалното у също много комерсиалния лейбъл, но с по-стари традиции Moschino Cheap & Chic е, че избира Лондон пред Милано за представяне на колекцията си есен-зима 2012-13, може би заради темата, изключително градска и много характерна за този пълен със странни и модерни хора град – артистични краски и кройки.

„Това е все едно да оцветяваш живота си“, каза за колекцията си криейтив директорът на Москино Розела Жардини и прави невероятни принтове, заигравайки се с несесера с гримовете – червила, сенки и лакове се разпръскват върху роклите и смели надписи крещят „make up your life”. Много забава, поп-арт цветове у чудесни модели се разхождаха по подиума, а ние се влюихме в прелестните обувки и сладките семпли рокли с принт на цветни устни.

House of Holland



Това е той – Хенри Холанд – момчето, което си пада много по 80-те и малко по спортните мотиви на 70-те. Колекцията му есен-зима 2012-13 с особените си нюанси на синьото, зеленото, червеното и розовото е глътката свеж хумор във втория ден на Лондонската седмица на модата.

Гледай и се забавлявай!

John Rocha



Дъщеря му Симон Роча показа таланта си на дизайнер в същия ден, в който дефилират и моделите на татко й. Да, особен ден за семейството, успешен бихме казали ние.

В Съмърсет Хаус отличителното за Роча Старши черно правеше впечаление и предизивваше интереса на медии както при млад дизайнер. Защото той винаги успява да ни изненада, въпреки че обикновено точно това очакваме от него.

Още с откриващия модел на ревюто – обемното, във формата на балон яке, върху прозрачна дълга пола, ти става ясна цялата концепция на колекцията – гръндж елемент плюсс някъв много нежен романтичен момент – контраст, който ,признаваме, е прекрасен. Странен, почти невъзможен за носене, но омагьосващ.

Като изключим масовото присъствие на обема, в ревюто се нагледахме и на прозрачни много красиви рокли, които определено заслужават звездно внимание.

Отразяването на London Fashion Week от екипа нa ViewSofia стана възможно и благодарение на любезната и стилна подкрепа на:




 
Още новини от седмицата на модата в Лондон:

Седмица на модата в Лондон есен-зима 2012/13. Ден първи

Седмица на модата в Лондон есен-зима 2012/13. Ден втори


Стела Макартни - чудесна на партито за ревюто си по време на седмицата на модата в Лондон

 
Директно от Лондон: Пълната колекция на Acne есен-зима 2012/13

Директно от Лондон: Пълната колекция на Mulberry есен-зима 2012/13
 

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 1 ден

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 2 дни

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.