Следва

We love: Mоделите на белгиеца Niels Peeraer на седмицата на модата в Лондон

Петте неща, които НЕ харесахме в модата през изминалата седмица

Нямаме нищо против нестандартните представления, но поредното тайно ревю на Том Форд е на път да стане..

All fashion преди 12 години

Tom Ford отново заложи на тайнствено ревю

Нямаме нищо против нестандартните представления, но поредното тайно ревю на Том Форд е на път да стане безинтересно на всички с тази игра на криеница.

Лишавайки медиите от снимки и присъствие, Форд обрича колекцията си на абсолютен провал, освен ако Ана Уинтър, Бойонсе и други звездни присъствие не поръчат по 10 бройки от модел.

През уикенда в Лондон, колекцията отново бе показана само пред отбрани гости, но предвид пролетните му неща, които не бяха шедьоври, любопитството към работата на Форд взе да угасва.

Книга чанта или обратното



Ако ни трябва нагледен пример за това що е кич, то това е тази модна хрумка.

Дизайнерите Alex Pogrebnojus и Vida Simanaviciute, създателите на A+V, трансформират заглавия на велики литературни произведения от Сартр, Пушкин, Толстой, Чехов и дори Карл Маркс, в нещо като чанта, и правят страшен бум.



Освен привидно некрасивия дизайн обачр, който ни връща в часовете по трудово обучение /урок по ушиване и бродиране на корица за книга, 5 клас/, идеята е тотално изпразнена от съдържание, като „книгите” на дизйанерите, да не говорим, че е проява на лош вкус във Библията да държиш кредитните си карти в единия джоб, а в фругия тампони.

Голите гърди на Анна Дело Руссо по време на Лондонската седмица на модата



От нея сме виждали почти всичко, може би е способна и на още изненади, признанавайки пред Dazed & Confused, че е абсолютен моден шизофреник, но този път сме доста объркани относно една от последните й визии.

С корона на главата, произведение на шапкаря на Пиърс Аткинс, и кожена мини рокля, от която се подава половин гърда, главната редкаторка на Вог Япония се появи на модните дискусии във V&A Museum в Лондон на първия ден на модната седмица в столицата.

Роклята е дело на Fausto Puglisi и сама по себе си е скъпо бижу, но честно казано, видели всякакви нейни модни изяви, смущаващи видеоклипове и маскарадни костюми, последното нещо, което искаме от госпожа Дело Руссо е да ни се покаже гола. Не заради възрастта й, а заради идеята, че такъв моден авторитет не бива да свързаме с нищо пошло и естетически неприемливо за зряла жена.

Кейти Пери, цялата в бонбонено



Може би покрай цялата еуфория около наградите Грами, BAFTA, наградите за стил на ELLE и седмицата на модата в Ню Йорк, Кейти Пери си е мислела, че може да си позволи да сложи нещо толкова огромно върху главата си и никои да не я забележи.

Но нищо такова не се получи, защото певицата се появи с тази ”шапка” на събитието за избор на "Личност на годината" за 2012 г. на фондация MusiCares и нямаше как да се скрие от камерите.
Кейти беше облечена в красива и нежна рокля, която много харесахме, но все ни се е струвало, че е плашещо, когато някой има нещо толкова голямо на главата си. Шапката обаче е наистина единствения елемент в тоалета й, който не ни хареса., въпреки че си е цяло произведение на изкуството. Все пак е малко прекалено, а и в комбинация със синята коса на Пери ни идва в повече.

На 14 февруари почина модната фотографка Лилиан Басман



Не обичаме скръбните вести, затова с прискърбие ще отбележим кончината на един изявен талант. Фотографката Лилиан Басман умира на 94 години в Ню Йорк миналия вторник. Тя е известна със своите черно-бели модни сесии от 40-те до 60-те години на миналия век.

Работила е за световни издания като Harper's Bazaar и е снимала стотици рекламни кампании. Правена е изложба в нейна чест на тема „Лилиан Басман: Жени”(2009), а през март ще излезе и „Лилиан Басман: Бельо”, върху която тя е работела до последно.

Книга със същото име ще бъде представена на изложбата, а ние дълбоко съжаляваме при загубата на такива дългогодишни радетели в сферата на модата.

More from View Sofia

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 7 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.