Следва

Директно от Лондон: Пълната колекция на Mary Katrandzou есен-зима 2012/2013. Гледай внимателно в детайлите

Седмица на модата в Лондон есен-зима 2012/2013. Царе на хаоса и принта в последния ден

Пълни с емоции и преживявания затваряме куфара и последната страница от вълнуващия роман на модната седмица в Лондон.

All fashion преди 12 години

Пълни с емоции и преживявания затваряме куфара и последната страница от вълнуващия роман на модната седмица в Лондон.

Ето последните ни впечатления от вчерашния завършек на любимата ни британска модна поредица, пълна с колекции за есен-зима 2012/2013.

Първа бе Mary Katrandzou, чиято колекция от вълшебни принтове ще ти представим подробно малко по-късно.

David Koma

Истинска строгост и премерена женственост излъчваха моделите на дизайнера за следващата есен. В течение на колекцията моделите ставаха все по-разчупени, като основно се забелязваха рюшове от сатен под талията и напълно прави линии на палтата.

Необичайна геометричност с преливащи нюанси на синьо и червено бяха друг забележителен изблик на нестандартност.

Високите колосани яки пък съвсем не бяха далеч от удобното и придаваха на моделите вид на сърдити учителки. Ние също не бяхме особено доволни от цялостната колекция и ще очакваме характерната изтънченост на Кома в следващите му изяви.

Roksanda Ilincic

Харесахме тази колекция поради няколко причини.

На първо място тя е предимно спортна – основната цел на дизайнерката е да създаде дрехи, с които дори да си стоиш вкъщи на дивата, толкова удобни да бъдат. На второ място ни грабна майсторството, с което тя съчетава напълно непретенциозен суичър с прелестна кадифена пола или анцуг с кожено палто.

Сред приглушените бордо, тъмно синьо и кафяво видяхме и неоновите тюркоаз и лилаво, като на моменти е прибягвала и до color-blocking.



Да издигнеш спортното облекло до такава висота напълно си заслужава блясъка на прожекторите, още повече когато успяваш да удовлетвориш мнозинството. Защото кой не иска да съчетае комфорта с елегантността, домашното с ежедневното облекло?

Holly Fulton



Сигурни сме, че тази колекция би се харесала изключително много на повечето ни родни певици, защото основното мото е: „Повече е по-добре”. Това важи както за множеството принтове и шарки, така и за ярките цветове, наличието на лак и бляскави елементи.

Пухкавите аксесоари само подсилваха усещането за прекрачване на границата, а от изобилието от розово и синьо оставя една нежелана сладникавост след себе си. За сметка на това силуетите бяха опростени и предимно изчистени от детайли, основно в мини дължини. Тази колекция за идната есен-зима може и да не е от най-практичните, но за сметка на това е изключително ефектна.

Meadham Kirchhoff



Ако преди обяд си мислехме, че шоуто на Илинич е било ефектно, то към 14ч. колекцията на Kirchhoff ни предложи съвсем нови измерения на тази дума. Като едно безкрайно диско парти на подиума пристъпваха кой от кой по-чудновати и необикновени модели.

В момента, в който си помислиш, че си видял най-лудото съчетаване на цветове и материи идва модел, който разбива всичките ти фантазии. Засилено влияние от диско годините на 80-те, множество бляскави одежди, разноцветни шифонени рокли и комбинации от принтове, които противоречат на всякаква традиционна естетика. Всъщност нищо традиционно нямаше тук. Това бе партито на Kirchhoff с намигване към следващата есен и ние със сигурност сме достатъчно дръзки, за да участваме в него.

Ashish



Есенно-зимната колекция на лейбъла е силно повлияна от индийската култура. Много обем в напластявания, смесване на принтове и асиметрия в кройките. Усетихме и бунтарско пънк-настроение, която идваше от кубинките на платформа и неглижираната визия на моделите. Сякаш буйни тийнейджъри се обръщат към Буда в противоречивите си настроения, за да намерят отговори на исконни въпроси.

Тези нестандартни решения ни пленяват със своеобразната си еклектика и практичност, която всеки може да постигне в пристъп на вътрешен бунт. Едно идеално предложение да се отличиш от масата следващата есен!

Остани с нас за още интересни новости от отминаващата седмица на модата в Лондон!
 
Отразяването на London Fashion Week от екипа нa ViewSofia стана възможно и благодарение на любезната и стилна подкрепа на:




 
Още новини от седмицата на модата в Лондон:

Седмица на модата в Лондон есен-зима 2012/13. Ден първи

Седмица на модата в Лондон есен-зима 2012/13. Ден втори


Стела Макартни - чудесна на партито за ревюто си по време на седмицата на модата в Лондон

 
Директно от Лондон: Пълната колекция на Acne есен-зима 2012/13

Седмица на модата в Лондон есен-зима 2012/13. Ден трети


Директно от Лондон: Пълната колекция на Burberry Prorsum – есен-зима 2012/2013. Хармония в контраст
 
Червеното червило печели точки в Лондон. Пикси Гелдоф, House of Holland, PPQ и Джонатан Сандърс му отдават заслужена почит

Седмица на модата в Лондон есен-зима 2012/2013. Ден четвърти

McQ Alexander McQueen есен-зима 2012/2013. Готика сред есенни листа

More All fashion