Следва

Ирена Милянкова, Кристина Несторова и Никол Станкулова в роклите на Nevena Haute Couture 2012

Директно от Лондон: Пълната колекция на Mary Katrandzou есен-зима 2012/2013. Гледай внимателно в детайлите

Като всеки творец Катрандзу търси нови и нови начини, за да надгражда досегашния си имидж.

All fashion преди 12 години

Като всеки творец Катрандзу търси нови и нови начини, за да надгражда досегашния си имидж. И понеже я познаваме с прелестните й принтове, то сега тя намери начин да запълни всяко едно малко местенце от разчупените силуети с бродерия и шарки, които наистина замайват сетивата.

Като например божествените рокли от водопади шифон, които са толкова трудни за проектиране с шарки, че тя прави само четири от тях. Но те са достатъчни, за да я изстрелят във високата класа на лондонската мода.

Цялото шоу наподобява една разноцветна градина, в която всяко „стръкче” си е на мястото. Именно градината е била нейно вдъхновение за направата на зелените и сини модели. Сякаш Мери усмирява разноцветната си фантазия и експериментира с тоалети в един нюанс. Което не й пречи да структурира триизмерната си концепция по най-женствения начин.

Харесахме червената мини рокля, вдъхновена от банална пишеща машина, но пък прекрасна рококо визия с чернобелите бутони по деколтето.

Асиметрията е основна част в силуетите на колекцията, а яката в Елизабетински стил ни хареса с историческия си чар, без да прекрачва границите на театралния костюм.

Като обобщение можем да кажем, че този парад на цветове и форми ще остане запомнен за дълго в творчеството на Мери. Вдъхновена от толкова простички ежедневни предмети като лъжици, телефонни шайби и моливи, тази колекция се извисява до майсторството и оригиналността на световни модни гиганти. Дано и при нас следващата есен бъде толкова цветна и всепоглъщаща.
 
Отразяването на London Fashion Week от екипа нa ViewSofia стана възможно и благодарение на любезната и стилна подкрепа на:




 
Още новини от седмицата на модата в Лондон:

Седмица на модата в Лондон есен-зима 2012/13. Ден първи

Седмица на модата в Лондон есен-зима 2012/13. Ден втори


Стела Макартни - чудесна на партито за ревюто си по време на седмицата на модата в Лондон

 
Директно от Лондон: Пълната колекция на Acne есен-зима 2012/13

Седмица на модата в Лондон есен-зима 2012/13. Ден трети


Директно от Лондон: Пълната колекция на Burberry Prorsum – есен-зима 2012/2013. Хармония в контраст
 
Червеното червило печели точки в Лондон. Пикси Гелдоф, House of Holland, PPQ и Джонатан Сандърс му отдават заслужена почит

Седмица на модата в Лондон есен-зима 2012/2013. Ден четвърти

McQ Alexander McQueen есен-зима 2012/2013. Готика сред есенни листа

Саманта Камерън и цялото модно войнство празнуват края на London Fashion Week на Даунинг Стрийт 10. Виж кои са поканените

Седмица на модата в Лондон есен-зима 2012/2013. Царе на хаоса и принта в последния ден

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 4 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 23 часа

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.