Следва

Смело, секси, късо бюстие от деним на Topshop...

Ирена Милянкова, Кристина Несторова и Никол Станкулова в роклите на Nevena Haute Couture 2012

Дизайнерката е силно повлияна от световните модни тенденции за поглед назад в историята.

All fashion преди 12 години

Снощи екип на View Sofia уважи представянето на новата колекция висша мода от топдизайнерката Невена Николова. Събитието се състоя в хотел „Кемпински-Зографски” и освен от видни стилисти и журналисти, бе посетено от гранд дамата Лили Иванова. Тя предпочете да мине през задния вход и успя да остане инкогнито до началото на ревюто.

Сред френски шансони и приглушени светлини, заедно с останалите гости наблюдавахме чернобели ретро филмчета за модата от 20-те до 50-те години. Макар и интересни, те доста ни отегчиха и след 40 минути дочакахме основното събитие на вечерта.

Затаихме дъх и алчно поемахме с поглед майсторската изработка на рокли и поли от фини прозрачни материи, сред които бяха дантела, няколко вида коприна, тюл и шифон.

Дизайнерката е силно повлияна от световните модни тенденции за поглед назад в историята. Сред моделите съзряхме викторианска висока яка и обем под талията, множество бродерии и ретро елементи като рюшове и дълги ръкави. Вярна на женствения силует и огромните цветя, Невена бе включила любимия си лилав цвят, но преобладаваха предимно телесни нюанси – екрю, бежово, бяло. Коланът на всеки модел акцентираше погледа в талията и ни напомняше за еволюирал вариант на корсета. Крачка към действителността бяха джобовете на повечето от роклите и именно тези малки детайли ни пленяват в моделите на родната дизайнерка.

Топмодели като Мис България Росица Иванова, Никол Станкулова, Кристина Несторова, Юлия Юревич и любимата ни Ирена Милянкова разходиха изваяни тела, които прозрачните дантели разкриваха по най-изящен начин.

Заслужени аплодисменти получи колекцията висша мода на Невена за 2012, защото силуетът от XIX век не би могъл да е по-секси и същевременно с това изискано грациозен.

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 16 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.