Ирена Милянкова, Кристина Несторова и Никол Станкулова в роклите на Nevena Haute Couture 2012

Дизайнерката е силно повлияна от световните модни тенденции за поглед назад в историята.

Снощи екип на View Sofia уважи представянето на новата колекция висша мода от топдизайнерката Невена Николова. Събитието се състоя в хотел „Кемпински-Зографски” и освен от видни стилисти и журналисти, бе посетено от гранд дамата Лили Иванова. Тя предпочете да мине през задния вход и успя да остане инкогнито до началото на ревюто.

Сред френски шансони и приглушени светлини, заедно с останалите гости наблюдавахме чернобели ретро филмчета за модата от 20-те до 50-те години. Макар и интересни, те доста ни отегчиха и след 40 минути дочакахме основното събитие на вечерта.

Затаихме дъх и алчно поемахме с поглед майсторската изработка на рокли и поли от фини прозрачни материи, сред които бяха дантела, няколко вида коприна, тюл и шифон.

Дизайнерката е силно повлияна от световните модни тенденции за поглед назад в историята. Сред моделите съзряхме викторианска висока яка и обем под талията, множество бродерии и ретро елементи като рюшове и дълги ръкави. Вярна на женствения силует и огромните цветя, Невена бе включила любимия си лилав цвят, но преобладаваха предимно телесни нюанси – екрю, бежово, бяло. Коланът на всеки модел акцентираше погледа в талията и ни напомняше за еволюирал вариант на корсета. Крачка към действителността бяха джобовете на повечето от роклите и именно тези малки детайли ни пленяват в моделите на родната дизайнерка.

Топмодели като Мис България Росица Иванова, Никол Станкулова, Кристина Несторова, Юлия Юревич и любимата ни Ирена Милянкова разходиха изваяни тела, които прозрачните дантели разкриваха по най-изящен начин.

Заслужени аплодисменти получи колекцията висша мода на Невена за 2012, защото силуетът от XIX век не би могъл да е по-секси и същевременно с това изискано грациозен.

Коментари: 4

Елена (2012/02/24 / 12:48)
Никога не съм харесвала рокля до над коляното с ботуши до над коляното и между тях 3 пръста плът. Ужасно грозно ми се струва.
G
Gers (2012/02/23 / 10:07)
На втори преглед мога да кажа, че Ирена Милянкова, Роси Иванова и Кристина Несторова са просто извънземни! :)
G
Gers (2012/02/23 / 10:06)
Зашеметяваща колекция, прелест!
K
Kristina Largova (2012/02/22 / 17:10)
Ооооо вече зaгрях какъв е "допълнителния бонус" при "цупенето" на устничките! Създават излюзия за скули :P

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.

Още от ViewSofia