Следва

Линдзи се завръща! Тя ще е новата Елизабет Тейлър

Музика, скандал и красота на наградите Брит 2012

Певицата Адел триумфира и скандализира на наградите БРИТ...

Music преди 12 години

Певицата Адел успя да триумфира и на наградите БРИТ, след като само преди някоолко дни се прибра с 6 награди Грами, от церемония в Лос Анджелис. (бел.ред. наградата "Брит", която се връчва от Британската асоциация на звукозаписната индустрия, се смята за аналог на американските "Грами".)
 

Самата Адел е много горда от този факт и в една от речите си сподели, че е наистина много щастлива, че е точно британка.
 

Този път певицата беше оценена като "Най-добрата британска певица"  в областта на поп музиката, а получи и  статуетките за "Най-добър албум на годината" и за "Най-добра изпълнителка".
 

За "Най-добър британски певец" бе признат музикантът Ед Шийрън. Отличието за "Най-добра британска група" получиха Coldplay, които вече са триумфирали с "Брит" през 2001 и 2003 г. Обявяването им отново за най-добра група изненада мнозина. Те изпревариха конкуренти като Arctic Monkeys, Chase & Status, Elbow и Kasabian.
 

Бруно Марс се сдоби с отличие за "Най-добър-чуждестранен певец", групата Foo Fighters бе отличена с "Брит" като "Най-добра чужда рок група", а Риана за втора поредна година беше избрана за "Най-добра чуждестранна певица".
 

Разбира се, като всяко ужаважащо себе си събитие от подобен род, и този път без скандал не се размина. Интересното е, че тази, която скандализира, беше и тази която триумфира.
 

23-гоишната Адел се опита да благодари на публиката си, когато получи наградата за "Албум на годината", но беше прекъсната от водещия на церемонията Джеймс Кордън, което предизвикa шумно недоволство сред публиката.
 

Освен публиката и самата певица беше много възмутена и тръгвайки от сцената вдигна среден пръст, показан за миг и в живото предаване на ITV1.
 

"Исках да благодаря на британската публика за огромната й подкрепа, но ме отразяха. И така – благодаря ви с цялото си сърце за подкрепата", поясни Адел зад сцената.

 

ВИДЕО:

 





 

More Music