Петте основни тенденции есен-зима 2012/2013 от седмицата на модата в Лондон

Ето че стигнахме до финалната права на Лондонската седмица на модата...

Ето че стигнахме до финалната права на Лондонската седмица на модата.

Въпреки че изпратихме може би една от най-силните модни седмици през изминалите сезони, поглеждаме напред в най-открояващите се тенденции според британците за есен-зима 2012/2013.

Обем под талията (на снимкта горе: Burnerry Prorsum, David Koma, Mary Katrandzou, PPQ)

Повечето дизайнери се обърнаха към женствените извивки за вдъхновение и охотно подчертаваха талията на моделите си.

Новото в случая е обемът, който присъстваше при повечето от тях точно при коремната област – във вид на големи външни джобове при Burberry Prorsum или пък различни напластявания и къдрички при Mary Katrandzou и David Koma.

Това е един идеален вариант за изтъкване на тънка талия, особено ако коремните преси са отдавна забравена дейност от теб.

Ярки цветове. Тюркоаз в големи дози

Хареса ни идеята, че есента за британските дизайнери не е само в цветовете на гъстата лондонска мъгла. Гравитираме около неоновите нюанси като колибри около екзотично цвете и подкрепяме такава позитивна глътка в зимното облекло.


Antonio Berardi, Holly Fulton, Mulberry, Mary Katrandzou

Въпреки че оранжево, червено и лилаво бяха същи широко застъпени като палитра, тюркоазът запазва водещите си позиции през цялата година. Лондончани го избират и за есен-зима – виждаме го при Antonio Berardi, House of Holland, Holly Fulton и Erdem.

Щастливи сме, че морският нюанс ще ни напомня за летните дни и през идната есен.

Райета


Mark Fast, Vivienne Westood Red Label, Burberry Prorsum, Christopher Kane, Meadham Kirchhoff

Обичаме тази класика в гардероба и явно британските лейбъли са на съгласни с нас, защото за следващата есен смело посягат към райетата.

Независимо дали са хоризонтални или вертикални, те са застъпени в колекциите на Vivienne Westood Red Label, Burberry Prorsum, Mark Fast и други.

С присъщата си игривост, райетата може и да са малко подвеждащи, защото хоризонталните придават визуално по-разтеглен силует, но за сметка на това във вертикален вид издължават и стесняват тялото.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.