Следва

Като минзухар

Петте основни тенденции есен-зима 2012/2013 от седмицата на модата в Лондон

Ето че стигнахме до финалната права на Лондонската седмица на модата...

All fashion преди 12 години

Ето че стигнахме до финалната права на Лондонската седмица на модата.

Въпреки че изпратихме може би една от най-силните модни седмици през изминалите сезони, поглеждаме напред в най-открояващите се тенденции според британците за есен-зима 2012/2013.

Обем под талията (на снимкта горе: Burnerry Prorsum, David Koma, Mary Katrandzou, PPQ)

Повечето дизайнери се обърнаха към женствените извивки за вдъхновение и охотно подчертаваха талията на моделите си.

Новото в случая е обемът, който присъстваше при повечето от тях точно при коремната област – във вид на големи външни джобове при Burberry Prorsum или пък различни напластявания и къдрички при Mary Katrandzou и David Koma.

Това е един идеален вариант за изтъкване на тънка талия, особено ако коремните преси са отдавна забравена дейност от теб.

Ярки цветове. Тюркоаз в големи дози

Хареса ни идеята, че есента за британските дизайнери не е само в цветовете на гъстата лондонска мъгла. Гравитираме около неоновите нюанси като колибри около екзотично цвете и подкрепяме такава позитивна глътка в зимното облекло.


Antonio Berardi, Holly Fulton, Mulberry, Mary Katrandzou

Въпреки че оранжево, червено и лилаво бяха същи широко застъпени като палитра, тюркоазът запазва водещите си позиции през цялата година. Лондончани го избират и за есен-зима – виждаме го при Antonio Berardi, House of Holland, Holly Fulton и Erdem.

Щастливи сме, че морският нюанс ще ни напомня за летните дни и през идната есен.

Райета


Mark Fast, Vivienne Westood Red Label, Burberry Prorsum, Christopher Kane, Meadham Kirchhoff

Обичаме тази класика в гардероба и явно британските лейбъли са на съгласни с нас, защото за следващата есен смело посягат към райетата.

Независимо дали са хоризонтални или вертикални, те са застъпени в колекциите на Vivienne Westood Red Label, Burberry Prorsum, Mark Fast и други.

С присъщата си игривост, райетата може и да са малко подвеждащи, защото хоризонталните придават визуално по-разтеглен силует, но за сметка на това във вертикален вид издължават и стесняват тялото. Вие преценете към кой вид да посегнете, а ние добавяме още един must-have за следващия студен сезон.

Гащеризон


PPQ, Topshop, House of Holland, Aquascutum

Едно толкова удобно предложение от няколко английски модисти не може да бъде подминато от нас като тенденция за есен-зима 2012/2013.

Гащеризонът като тенденция ще се запази през цялата година и в Лондон още повече ни го припомниха, ако изобщо някой от нас го е забравил. Дизайнерски къщи като House of Holland и Topshop Unique ни дават своите интерпретации на тази удобна дрешка.

Припомни си нашият Trend Report и веднага прехвърли в главата си вариантите за комбинирането му в твоята есенна визия.

Принтове


Ashish, Peter Pilloto, Mary Katrandzou, Holly Fulton

Няма как да не отбележим една толкова повсеместна тенденция от седмицата на модата в Лондон.

Лейбълите Ashish, Meadham Kirchhoff и царицата на принта Mary Katrandzou прибягват до този тип разноцветни шарки, които освежават всяка визия. Независимо дали са като цветя, както е при Peter Pilloto или Erdem, или са изображения на Буда и пънк елементи при Ашиш, те са изключително предпочетени от британския остров за следващата есен.

При толкова много изображения и цвят трябва да внимаваме и да намалим наличието на аксесоари и други акценти във визията си, защото принта сам по себе си е достатъчен магнит за погледи.

Сигурни сме, че тези английски тенденции ще са едни от водещите през есенно-зимния сезон и ние нямаме търпение да заредим гардероба си с тях, а нищо чудно и да ги комбинираме. Защото няма по-голямо удоволствие от това да си на върха на модните тенденции, особено ако идват от основен първоизточник като Лондонската седмица на модата.

Виж тенденциите, които очертаха за следващия сезон дизайнерите от седмицата на модата в Ню Йорк>>

Отразяването на London Fashion Week от екипа нa ViewSofia стана възможно и благодарение на любезната и стилна подкрепа на:




 
Още новини от седмицата на модата в Лондон:

Седмица на модата в Лондон есен-зима 2012/13. Ден първи

Седмица на модата в Лондон есен-зима 2012/13. Ден втори


Стела Макартни - чудесна на партито за ревюто си по време на седмицата на модата в Лондон

 
Директно от Лондон: Пълната колекция на Acne есен-зима 2012/13

Седмица на модата в Лондон есен-зима 2012/13. Ден трети


Директно от Лондон: Пълната колекция на Burberry Prorsum – есен-зима 2012/2013. Хармония в контраст
 
Червеното червило печели точки в Лондон. Пикси Гелдоф, House of Holland, PPQ и Джонатан Сандърс му отдават заслужена почит

Седмица на модата в Лондон есен-зима 2012/2013. Ден четвърти

McQ Alexander McQueen есен-зима 2012/2013. Готика сред есенни листа

Саманта Камерън и цялото модно войнство празнуват края на London Fashion Week на Даунинг Стрийт 10. Виж кои са поканените

Седмица на модата в Лондон есен-зима 2012/2013. Царе на хаоса и принта в последния ден

Безкрайните възможности на ризата с palmer//harding есен-зима 2012/13

Най-интересното от мъжката мода в последния ден от седмицата на модата в Лондон есен-зима 2012/13

 

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 9 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.