Следва

Днес си купихме... чудесни скини джинси Burberry Brit

Петте неща, които харесахме в модата през изминалата седмица

МАС лансира колекция грим, посветена на Мерилин. О, колко е хубаво, че някой се сети. Още по-хубаво е, че го...

All fashion преди 12 години

MAC + Мерилин = Най-жестоката колекция грим

МАС лансира колекция грим, посветена на Мерилин. О, колко е хубаво, че някой се сети. Още по-хубаво е, че го направиха от най-артистичната козметична фирма в света в момента. Мерилин е повече от вдъхновение, доказва го огромното внимание към нея, демонстрирано от всички страни.

Мерилин Монро е икона, тя освен че заслужава всеки ред, изписан за нея, всеки филм, всяка книга, вероятно и се радва на цялото това внимание, ако гледа отгоре, както би трябвало и се очаква от най-големия секссимвол на всички времена.

Лимитираната серия от 30 артикула ще бъде пусната през Октомври и ще включва сенки за очи, червила, лакове и очни линии на цени от 15 до 27 долара. Така че тази есен ще можем да сложим малко Мерилин на лицата си, което си е супер - женствено, секси, идейно и красиво - отвсякъде.

Джил Сандър вероятно се завръща в Джил Сандър



Слуховете вървят от седмици, като първоначалният повод бе вероятното напускане на Раф Саймънс като главен дизайнер на модната къща, предвид твърде често допусканото му преминаване му в Диор.

В резултат, шансовете германката Джил, която основава своя лейбъл в далечната 68-ма и работи като криейтив директор там до 2000-та година, да се завърне отново в царството си, стават все по-обозрими. Припомняме, че през 1999-та Prada купи 75% от фирмата, и съвсем скоро след това сериозен конфликт между Сандър и Управителя на Прада Патрицио Бертели доведе до оставката на госпожата, с която си тръгна и голяма част от дизайнерския и производствения й екип.

В годините след това, лейбълът Jil Sander изстрада доста, както креативно, така и икономически, съобщавайки и за първата в историята си нетна загуба от 9.4 милиона долара. Бертели веднъж дори се изказва: ”Бранд, силен като Jil Sander, няма нужда да се опира на когото и да е дизайнер" и, естествено, сбърква, оказвайки се много скоро след това на колене пред Сандър, молейки я да се върне обратно като шеф на компанията. Повторният съюз продължава едва година, и през 2004-та Джил окончателно вдига ръце от Бертели и Прада.


Jil Sander пролет-лято 2012

Година по-късно, през 2005-та , РафСаймънс е избран да я оглавява като криейтив директор, което довежда до не лош растеж на търсенето, и в 2006-та Jil Sander е продадена на Английски частен инвестиционен фонд за 120 милиона долара. Саймънс се справя добре, модният свят свиква и приема неговитге манималистични прийоми, инвеститорите са доволни и договорът му с компанията изглежда безсрочен.

В този момент обаче, немското списание Gala анонсира, че Джил Сандърс, днес на 68, твърде вероятно ще се завърне в офисите нафирмата си 40 години след като я създава. Тази новина ни обнадеждава по повече от една причина. Първо, създателят си е създател и неговото място не може да бъде заето /винаги сме вярвали, че има незаменими хора/, второ - харесваме самата Джил и стилът й, и то много, и трето - самата фирма има нужда от раздвижване, а че с подписа на Сандърс то ще е положително, изобщо не се съмняваме.

Мила Йовович, Уинона Райдър, София Копола и Дрю Баримор прекрасни в Marni for H&M


София Копола, Маргарета ван ден Бош, Уинона Райдър

Седмица по-рано и малко повече от десет дни преди началото на официалното откриване на H&M в Бълагрия в The Mall на Цариградско шосе, последната и най-жестока колаборация под покровителството на гиганта бе отпразнувана звездно и с много стил в Лос Анжелис.

Заедно с креативния директор на H&M Маргарета Ван ден Бош и творческото ядро на Марни, за да уважат поредната модна победа на шведската компания, бяха специално поканени София Копола, актрисите Мила Йовович, Уинона Райдър, Дрю Баримор и Фрида Пинто, и всички те изглеждаха изумително добре целите в дрехи на това безспорно гениално сътрудничество.


Мила Йовович, Дрю Баримор

Защото H&M означава свобода, мода и удоволствието от това, че можеш да си ги позволиш, а Marni - лекота, женственост и удоволствието да се чувстваш удобно в кожата си.

Безспорно вече нетърпеливото очакване всичко това да стъпи на родна територия си е струвало годините липса.

Новата колекция есен-зима 2012/13 на Belle Sauvage изцяло в дигитален принт


Малкият независим лейбъл прави истински фурор със смесването на поп арт и мода чрез животински и нестандартни принтове.

Колекцията е озаглавена „Psychopets” и ние разбираме защо - животинската тематика минава през леопардови щампи, дигитални изображения на екзотични котки и кученца, които стоят доста умилително на рокли и блузи.



Хареса ни дръзкото хрумване на марката и с такива шедьоври ще очакваме с нетърпение разрастващата се слава на дизайнери като тези, които работят с принтове от години.

Mulberry пуска на пазара чанта, посветена на Lana del Ray



Харесваме идеята модни брандове да претворяват възхищението си от млади красавици в своите продукти. След Алекса Чънг и Mulberry Alexa идва ред на младата певица Лана дел Рей да получи чанта на свое име от британския гигант Mulberry. Чантата е класически модел, който съчетава едно временно стила на стария Холивуд – толкова любим на Лана - и съвременна функционалност.

Аксесоарът е включен в есенно-зимната колекция на марката в различни цветове – бордо, бяло, черно, капучино и мастилено синьо. Допадна ни семплия дизайн и идеята нови сензации в шоубизнеса да бъдат истинска муза за подобни творения. Чудим се коя ли ще е следващото вдъхновение?
 

More All fashion