Следва

Супермен! Суперкучка? в новия брой на GLAMOUR през март

Отиде си Дим Дуков!

48-годишният бивш водещ, коафьор и монах почина внезапно тази сутрин...

People of art преди 12 години
Дим Дуков е починал внезапно тази сутрин!
 
Негови близки потвърдиха новината, а в профила му във Фейсбук сестра му Златина Дукова е написала, че брат й е починал в 7.15 часа тази сутрин.
 
"Отиде си, отиде в един по-добър свят! Обичам те, мое мило братче, обичам те безкрайно!", пише още Златина. На страницата на Дим Дуков във Фейсбук се изказват съболезнования към семейството му.
 
Официалната причина за смъртта му е полиорганна недостатъчност.
 
Късно късно снощи бъбреците на бившия водещ внезапно отказват. Медиците се борят за живота му в продължение на цялата нощ, но усилията им накрая се оказват напразни и той си отива от този свят.
 
През януари Дим Дуков беше приет в болница, където е подложен последователно на две планирани операции заради преплитане и срастване на тънките черва. След интервенциите той влошава състоянието си и остава на лечение в болница "Доверие". Състоянието му обаче не се стабилизира и той е поставен на командно дишане. Медиците не спират да се борят за живота му повече от месец, освен това са проведени консултации и с други лекари.

До преди дни положението на Дим е стабилизирано и лекарите започват да дават оптимистични прогнози на семейството му, обещавайки скоро да го изпишат от болницата, разказа неговият приятел Камен Воденичаров, цитиран от БГНЕС.
 
Явно обаче организмът на 48-годишният бивш водещ, коафьор и монах не успява да се пребори с интервенциите.
 

 Дим Дуков е роден на 3 юли 1964 година и е  син на известния български аниматор Стоян Дуков. Той спечели популярност като коафьор, който остави светския живот и влезе в манастир, приемайки името отец Дамаскин.

Живял е в Сидни до 1989, където е работил в джентълменски клуб. От 1994 работи в манастир, а от 1999 става монах. Работил е и в Рилския манастир.

Участва във "VIP Брадър" през 2006 г., където увеличава популярността си и стига до шестото място. По-късно е избран за водещ на първото издание на "Голямата уста" по Нова телевизия, а през 2007 г. е водещ и на второто му издание. Участва и в Пълна промяна - първият и единствен засега сезон в България, излъчен през 2007 г.
 
Последно Дим Дуков се занимаваше със собствения си хотел.

Той не криеше хомосексуалната си ориентация и бе сред основателите на клуб "Спартакус“.  
 
ViewSofia изказва искрени съболезнования на всички близки, приятелите и колегите на Дим Дуков. Поклон!
 

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 6 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра