Следва

Някои рискове на стила: "Ара мюзик" - 15 години стигат или докъде стига кичът?

Петте неща, които НЕ харесахме в модата през изминалата седмица

Очевидно актрисата Ема Стоун не е гледала „Оскарите“ през 2007 г., защото ако беше, щеше да знае, че изборът й...

All fashion преди 12 години

Кейт Мидълтън в скандал с природозащитници

Херцогинята на Кейбридж Катрин Мидълтън неволно попадна в дебат с природозащитници със своето палто, което даже не е от кожа с косъм.

От Международната организация за търговия с козина (International Fur Trade Federation) са публикували нейна снимка в социалната мрежа Фейсбук с обвинение в недопустимо нарушение правата на животните. В скандала се намесва и Бъкингамският дворец с изявление: „Нейно Кралско Височество не е носила животинска кожа. Палтото не е подплатено с кожа. Затова настояваме да премахнете снимката от социалната мрежа и да излезете с незабавно публично оттегляне на обвинението си… Да твърдите, че Херцогинята носи истинска кожа е не само погрешно, но и обидно…”.

Разбира се, британските власти не са шега работа и организацията не само махна снимката от страницата си във Фейсбук. PETA (Организация за етично отношение към животните) излиза и с изявление, че младата херцогиня се нарежда до Мишел Обама и принцеса Даяна в заклеймяването на кожените продукти поради жестокостта в тази индустрия.

Честно казано, от опити на PETA, въпреки добрата кауза, с която са нагърбени, да раздухва скандали с цел по-голяма популярност, взе да ни става твърде досадно. Уважаваме всички еко защитници, суровоядци, вегетарианци и био маниаци, но когато някой започне твърде настоятелно да ни налага принципите си, се получава обратният ефект. А нищо чудно някой звезден провокатор да използват PETA в името на шума и мястото в най-четените колонки на клюкарските издания.

Колекцията аксесоари на дизайнерката Фред Бътлър за есен-зима 2012/13



Тъй като не е специалист по дамското облекло, британската дизайнерка Фред Бътлър сътвори една есенно-зимна колекция аксесоари, които са особена смесица от оригами и клубна мода.

Множеството преливащи пастелни цветове са инспирирани от суши, както самата тя споделя – като розовото от сьомга и зеленото от уасаби.



Ние определено не бихме искали да изглеждаме като умряла риба с вдъхновение като това, а подобни аксесоари са подходящи или за представление в детската градина, или за техно-транс нощен маратон.

Може би понякога прекалената авангардна креативност не може да надрасне кича и да се впише в естетическите норми на модата. Пожелаваме на Бътлър за следващата си колекция да вдигне поглед от чинията си и за вдъхновение да потърси по-лицеприятни обекти.

Джен в лятна флорална рокля на Алеята на славата



Дженифър Анистън си получи звездата на Алеята на славата, обечена в Шанел. Тя описа изживяването около церемонията като "сюрреалистично", а на нас такава ни се стори флоралната й рокля с дължина около коляното. Актрисата, която рядко изневерява на малките черни рокли, успя да ни изненада с тоалетчето си, което я състаряваше поне с 10 години.

Може би Карл Лагерфелд е бил прав, че "флоралните мотиви са за жени на средна възраст, които имат проблеми с теглото.", но защо тогава е одобрил създаването на тази рокля и защо никой не е посъветвал Анистън да не залага на цветята?

Ние също не знаем кое по-скоро не ни харесва в тази визия - това, че Джен изневери на иначе готиния си скромен и леко предвидим стил, но определено елегантен, или това, че се появи на такова важно за кариерата й събитие, облечена като за плаж?

Fendi с коремче




Другият подопечен лейбъл на Карл, след Chanel, прави чудесни неща. Смели, женствени, красиви, елегантни и определено много секси, особено аксесоарите им. Но дали илюзията за коремче, подсилена от 3D ефектен широк колан, силен акцент в колекцията на Fendi есен-зима 2012/13, ще бъде горещият аксесоар на сезона, в това вече сме склонни да се съмняваме много жестоко.

Защо ли? Защото обемът, добре заоблен, на тези много деликатни женски места обикновено говори за нарастваща бременност, а не за секси извивки, и няма да е никак приятно да те питата в кой месец си след като си дала поне 1000 долара за колан Fendi. Но все пак, ти кажи дали ти е секси!

Ема Стоун имитира Никол Кидман



Очевидно актрисата Ема Стоун не е гледала „Оскарите“ през 2007 г., защото ако беше, щеше да знае, че изборът й на тоалет за тазгодишната церемония много напомня на някой друг. Червенокоската щеше да е видяла Никол Кидман на червения килим, облечена с почти идентична на нейната рокля, но по дизайн на Баленсиага.

Разбира се, разлики между двете актриси и между двата тоалета има. Те са много и в никакъв случай не можем да кажем, че от Giambattista Valli, в която е Ема, са изкопирали модела на Balenciaga от 2007 г. Цветът също е различен нюанс, но като цяло страшно си приличат стилово и на госпожица Стоун трябва да й известно, че точно това е работата на модните журналисти - да следят за малките грешки на червения килим, за да няма следващи такива.

Оригиналност и опознаване на архива на Оскарите щяха да свършат чудесна работа и Ема вероятно щеше да избере друга рокля. Нищо, другият път!
 

More All fashion