Следва

Missoni, Dolce & Gabbana, Marni - Седмицата на модата в Милано есен-зима 2012/13. Ден пети.

Някои рискове на стила: "Ара мюзик" - 15 години стигат или докъде стига кичът?

Както е казал поетът: "Чалгата е като грозна жена, трябва да се напиеш, за да ти хареса" ...

All fashion преди 12 години

“Ара мюзик” празнува юбилей.

Основана точно преди 15 години, на 17 февруари 1997 г. от Виктор и Ненчо Касъмови, музикалната компания се налага като една от водещите в България, занимаващи се с поп-фолк.

Нямаше как да не отразим 15-те години от съществуването на „Ара”, според чиято статистика компанията е издала над 700 песни и е клипирала около 500 от тях. Организирала е повече от 50 промоции на аудио и видео албуми. Изпълнителите й са получили над 100 награди от различни национални и международни конкурси и класации. Включили са се в над 200 благотворителни концертa, свързани с различни хуманни инициативи. Звездите на музикалната компания са дали над 4 000 интервюта за печатни медии и имат повече от 8 000 гостувания в радио и телевизионни предавания. Имената им присъстват ежедневно в печатните и електронни издания, като публикациите за тях надвишават 20 000!

Звучи грандиозно, нали...

Затова ни се прииска и ние да отразим рождения ден на компанията или по-скоро партито по случай юбилея. То се проведе преди по-малко от седмица не къде да е, а в меката на поп-фолка - столичния клуб Син Сити.

След като анализирахме известно време музиката и хората, присъствали там, отсъдихме следното - „Ара мюзик” може да се похвали с това, че е една истинска пазителка на чалгата във всички аспекти! На пръв поглед, за тези 15 години живот на компанията музиката, която се прави там, и стилът на изпълнителите, които пеят в нея почти нямат развитие. И тук не става въпрос за броя почитатели на жанра, които доказано са се умножили през годините или за влиянието, което тази музика безспорно има, а по-скоро разглеждаме "проблема" от чисто модната му, и по-точно стилистична, гледна точка.

Наистина, често ни се случва да срещаме хора безспирно стремящи се към безумни тенденции и тяхното непрестанно прилагане, също и такива със собствено мнение за облеклото, съвсем различно от нашето, но колкото и  да са успявали да ни изненадват с безвкусие, някъде между кича сме намирали духа на тоалетите им.

За съжаление този случай не можем да разглеждаме като такъв. Причината: В тези тоалети тук дух няма!

Затова решихме просто да ви оставим сами да видите как НЕ трябва да се обличате!

Защото наистина би било ужасно, ако всички изглеждаме така...

Та, както е казал поетът:  "Чалгата е като грозна жена, трябва да се напиеш, за да ти хареса".
 

More All fashion