Следва

Да или Не - 4500 евро за обувките Giuseppe Zanotti по поръчка на Kanye West

Директно от Париж: Dries Van Noten и разкошът на Азия

Красота на материите, значение на детайлите, премисленост на кройките, великолепие на принтовете. Това е...

All fashion преди 12 години

Красота на материите, значение на детайлите, премисленост на кройките, великолепие на принтовете. Това е може би най-краткото определение за колекцията на Dries Van Noten есен-зима 2012/13, представена в Париж, но със сигурност не можем да обобщим цялата тази прелест в едно изречение.

Китай, Япония и Корея са вдъхновението тук, а Ван Нотен просто ни показва как в 21 век древното изкуство и култура влизат в един много съвременен и прекрасен дамски гардероб. Затова и цял Париж го обожава и говори в захлас за неговата последна колекция.

Влюбени сме в този рай и в пищността на Азия, който в годината на Дракона - 2012-та, е символ на неговата огнена сила и богатство. И сред този разкош на бродерии със златни елементи по ръкавите и саката, принтове с "юкио е" или японската гравюра, с невероятни и толкова реалистични цветове, откриваме и модели в милитъри зеленото - открояваща се тенденция за следващата есен, моряшкото тъмносиньо и рокли и панталони със съвременни психеделични мотиви.



Не можем да предположим колко време е отнело на екипа на Ван Нотен да създаде тази колекция, но възхищението на всички по неговите създания оправдава целия труд и внимание.

Сред този много парижки стил на Ван Нотен ще ти покажем и силните колекции на Balenciaga, Balmain и Rochas малко по-късно през деня.

More All fashion