Следва

Ивет Григорова отпразнува рождения си ден с дъщеря си Луиза и куп топ модели

Емблематичните дизайнерски колекции за H&M преди Marni през годините

Днес България е 44-та държава, в която ще присъства H&M, за фирмата ще работят българи /сред 94 000 заети с...

All fashion преди 12 години

Днес България е 44-та държава, в която ще присъства H&M, за фирмата ще работят българи /сред 94 000 заети с работа за веригата по целия свят/, а в списъка с налични магазини тези в The Mall, Сердика Център, моловете в Бургас и Варна ще стоят във фирмения сайт редом до шопинг точките в Ню Йорк, Виена, Милано, Париж, Сингапур, Токио... H&M e в топ 3 на най-големите производители на дрехи в света и беше време да се поздравим с присъствието им тук.

Вече разказахме защо за нас това е модното събитие на годината, а защо 8-ми март е модната дата на годината, ще разкажем тук.

Колаборациите от този тип като тази с Marni (виж тук) не са нови за H&M, водейка началото си от 2004 година, когато първи гост-дизайнер е Карл Лагерфелд.

Двигател на тези проекти е "Жената H&M", както наричат в офисите на марката Маргарете Ван Ден Бош, смелият и изключително новаторски настроен Креативен директор на Компанията. В годините от 2004-та насам, специални колекции за веригата създават освен Карл, още Стелла Маккартни, Victor&Rolf, Commes des Garcone, Jimmy Choo, Sonya Rykiel, Lanvin, Roberto Cavalli, Versace, и сега Marni.

По традиция колекциите са много успешни, въплащавайки идеята за достъп до прекрасни майсторски творения от водещи световни дизайнери на достъпни цени. Маргарете е и човекът, който на практика реализира гостуването с дизайнерски колекции в H&M на световни звезди като Мадона, Кайли Миноуг и сега Дейвид Бекъм. Разликата от гост-дизайнерите при звездите е тази, че колекциите са създадени от дизайнери на H&M, които се базират на видяното в гардеробите на звездите и се вдъхновяват от личния им стил. Маргарете Ван Ден Бош сподели пред екипа ни, че когато влязла в гардероба /"влязла" е точната дума/ на Мадона за да прецени какво е най-характерното в стила на Кралицата на попа, била изумена от невероятната винтидж колекция на Мадона. "Очаквахме гигантско количество провокативни дрехи, а намерихме великолепни женствени рокли, фантастични копринени костюми, изобщо неща, които на пръв поглед не се асоциират с нея.".

Точно тези впечатления, почувствани от екипа, се трансформират впоследствие в лимитирани подписани колекции. Актуалната, тази, която с удоволствие ще пазаруваме в София от събота нататък, когато официално отваря магазинът в The Mall, е колекцията бельо с подписа на Дейвид Бекъм.

Някои от най-хубавите кадри от емблематичните дизайнерски колекции за H&M от 2004 насам виж в галерията горе>>

А ето така можеш да спечелиш покана за пазаруване на Marni за H&M, предоставени ексклузивно и само за читателите на ViewSofia>>
 

More All fashion