Сутрин в 7.00 точно с модела Александър Николов, a.k.a. Alek Sandаr

Трябваха ни точно 5 минути обаче, за да усетим лекотата и позитивизма на този човек...

За Alek Sandar, както го наричат всички в модните среди, знаехме, че се развива успешно като модел в Ню Йорк, наскоро е записал дебютен музикален сингъл и че в момента е в България.

След кратка проверка на заниманията му обаче, заинтересоваността ни към него нарасна. Работата с Томи Хилфигър, участията в ревюта на "Ливайс", Джими Чу, Ноа Бекер, "Голдуел", Ричи Рич и "Вела" и артистичното му видео към новата песен с артисти от "Цирк дьо Солей", потвърдиха първоначалното ни подозрение, че не трябва да оставаме равнодушни към личността на това 24-годишно момче.

Когато разбрахме, че е в България, полюбопитствахме какво представлява денят на един действащ модел, с успешна кариера повече навън, отколкото в родината му.

Първо, трябваха ни точно 5 минути с него, за да усетим лекотата и позитивизма на този човек.

Оказа се доста мил и галантен тип и бързо стопли измръзналите ни сетива с добрия си външен вид, който демонстрираше без всякакви претенции, докато вървяхме към офиса на Visage.

Alek Sandar работи с родната агенция от няколко години и, въпреки че рядко си идва за по-дълго от седмица-две тук, не пропуска възможност да се срещне с букъра си, за да обсъдят осъществените до сега проекти или пък предстоящите му бъдещи такива.

Целият предиобед минава леко, неусетно, симпатично.

Малко преди 16.00 часа сме в офиса, където очакват посещението ни.В работния разговор, на част от който присъстваме, дебютиращият певец обсъжда с букъра на агенцията евентуалните си ангажименти, които го очакват, докато е все още тук и развълнувано показва на iPAD-а си ексклузивни кадри от снимките към видеото на песента му.

Според нас, а и според хората от Visage, фотосите са доста нестандартни и може би щяха да намерят място в някое печатно издание в друга държава, но имайки предвид пазара у нас, едва ли ще бъдат публикувани някъде, особено ако трябва да се плати за това.

Това веднага провокира въпроса ни, какво мисли за сравнението, което правят между него и Лейди Гага в няколко вече публикувани статии в родните медии, свързани с парчето му?

Alek Sandar бързо ни обяснява, че за първи път хората тук са открили прилика с нейния стил, но това не го е учудва, нито може да го обиди. Според него причината тези сравнения да се появят, се крие до голяма степен в това, че в България поп иконата е възприемана като първоизточник на екстравагантни модни идеи, а в Ню Йорк този стил на обличане и дори държане е нещо съвсем нормално, което може да се срещне непрекъснато и никой не го приема като нечия запазена марка,особено на местата, на които Алек ходи.

Сигурно е така, имайки предвид че един от най-добрите му приятели е арт иконата Йозмит, който има собствено шоу в култовия нюйоркски клуб The Box. Там за да си вземеш маса трябва да се изръсиш с поне 4000 долара и то само ако изобщо успееш да влезеш в листата с гости, в която често присъстват имена на звезди от ранга на Мадона и Бионсе.

Коментари: 2

R
Realist (2012/03/06 / 15:33)
Направих си труда да потърся въпросните песни и какво да кажа: момчето колкото и да му се иска просто не може да пее. И с 1 тон обработка, гласът му пак звучи кофти, просто няма никакъв певчески талант :( А музиката е просто микс между Дафт Пънк от 2000 + Дейвид Гета от 2005... :/ Може да е ОК като модел, нямам предсрава, но не разбирам манията на БГ-популярните личности да се набутат във всеки един възможен жанр :?
M
MariaGK (2012/03/06 / 11:14)
Много се радвам за успеха му! P.S. Това "ака" в български контекст ми звучи ужасно грозно.

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.