Следва

40-те НАЙ-КРАСИВИ ЧЕСТНИ СИНИ ОЧИ на известни българки

Петте неща, които НЕ харесахме в модата през изминалата седмица

Разбираме, че модата е безгранично творчество, което не търпи ограничения. Разбираме също и ...

All fashion преди 12 години

Прическите от ревюто на дизайнерa Джуня Уатанабе на Парижката седмица на модата

Разбираме, че модата е безгранично творчество, което не търпи ограничения. Разбираме също и че дизайнерите са свободни души, които понякога имат доста нестандартно мислене.

Но не разбираме как именно това нестандартно мислене се превръща в доста грозен разултат. Както се получава при японският дизайнер Джуня Уатанабе, който представи своята есенно-зимна колекция в Париж миналата седмица с доста стряскащи прически на моделите.

Косите им бяха намазани в неонови цветове сякаш направо от латексовата кофа и изобщо не изглеждаха есетически издържани. Предимно къси и в палитра от лилаво до жълто, кичурите поемаха в различни посоки и даваха вид сякаш са претърпели отмъщението на фризьора. Понякога дизайнерите просто не знаят, че преминават границата на всякакви естетически норми.


„Безличните” модели на A.F. Vandervorst



Като заговорихме за Парижката седмица на модата, там освен доста шикозни колекции, се срещат и доста особени. Говорим за есенната колекция на A.F. Vandervorst, на която моделите нямат лица буквално. Дизайнерът и екипа му са се постарали да „обезличат” манекените си с помощта на шалове и шапки и да ги оприличат на невидими същества, сякаш излезли от фантастичен филм.

По този начин самата колекция става бездушна и доста роботизирана. Все пак, модата доста често става едно с фантастиката, но определено не харесваме, когато филм на ужасите и супергероите от комиксите си колаборират на подиума.

Панталоните обувки на Кристен Стюърт



За момент се заблудихме, че на шоуто на Balenciaga миналата седмица Кристен Стюърт носи някакъв нов хибрид между обувка и панталон, защото тя никога не се е славела с добър вкус към облеклото. Някакси тинейджърската и готик модата винаги са й били съветник и поредната модна приумица не ни изненада. Оказа се обаче, че това не е част от неизвестен никому нов тренд, а е много деликатно съчетаване на кожените обувки и слим фит панталоните на Balenciaga.

Дори и в този си вид Кристен ни прилича на особен вид насекомо с прекалено несъразмерни крайници и затова я поставяме сред редиците на нещата, които не харесахме миналата седмица.

Да си модел е трудно


Едва ли, някое момиче някога е искало да изглежда така...

Но Not Just a Label са избрали да покажат женските си дрехи, обличайки красиви момичета в тях, но с бради.
Идеята е до някъде оригинална, но пък в никакъв случай не е красива. Освен това едва ли някоя дама иска да изглежда по този начин и едва ли точно тези снимки  биха я убедили да си купи някоя от тези дрехи.


С тази фотосесия брандът по-скоро ще спечели повече критики, отколкото вниманието на клиентките си, но пък не се знае, може би именно това е което търси. Знаете че малко медийно внимание, никога не би дошло в повече.


Нужда от проветряване?



Още сме само в началото на Март, а вече сме свидетели на огромни модни престъпления. Тези панталонки на Daniel Palillo са на стойност $176 (могат да бъдат ваши от тук), но наистина не виждаме никакъв смисъл да си ги взимате.
Всъщност ние не виждаме смисъл в самите тях, ролята на отдушниците, мрежите и изобщо какво по дяволите е искал да направи дизайнерът (?!).

 

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 6 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.