Следва

We love: DANNIJO

Петте много силни тенденции за есен-зима 2012/13 от седмицата на модата в Милано

Седмицата на модата в Милано приключи преди няколко дена, но ние все още помним италианската огнена страст в модели и материи.

All fashion преди 12 години

След като те запознахме с тенденциите от британската столица и американската мода, идва време и на порция италианска естетика. Седмицата на модата в Милано приключи преди няколко дена, но ние все още помним италианската огнена страст в модели и материи. За идната есен италианците се синхронизират по няколко направления в колекциите си и ние сме тук, за да те запознаем с най-изявените модните тенденции от Ботуша за есен-зима 2012/13.

1. Докоснати от Мидас – злато

(на снимката горе Dolce&Gabbana, Blumarine, Roberto Cavalli, Versace)

Златистите бродерии, материи и нашивки са често срещани в предложенията за студения сезон що се касае до средиземноморската държава. Италианските дизайнери предпочитат слънчевия блясък, който нашепва за лукс и аристократизъм, да бъде ключов акцент не само за вечерно, но и за ежедневно облекло – както при Dolce&Gabbana. Други даизайнери пък предпочитат изцяло златни тоалети, както е при Roberto Cavalli. Една тенденция, която е за по-смелите и по-предизвикателни дами. Но ако не се осмеляваш да се облечеш изцяло в жълт блясък, но може да посегнеш към златистите бродерии за най-модерната деликатност.

2. Малка черна рокля


Jil Sander, Emilio Pucci, Versace, Emporio Armani

Още от времето на Коко Шанел тази рокля е синоним на класа и сексапил, с който няма как да се сбърка. Тя е подходяща за всеки повод и дори за ежедневието. Италианците я претворяват в няколко различни варианта – с кожа при Jil Sander и Emilio Pucci, с метални капси при Versace или от кадифе при Emporio Armani. За есента дизайнерите от Миланската седмица на модата се обръщат отново към тази вечна дамска дреха, задължителна за всеки гардероб, с която всяка жена се чувства изискана.

3. Панталон с дължина 3/4


MaxMara, Prada, Dsquared2, Marni

Независимо дали е слим фит или по-широк, италианските дизайнери се спират на панталон с дължина малко над глезена (Prada, Gianfranco Ferre, Emilio Pucci) или до средата на прасеца (MaxMara, Dsquared2, Just Cavalli). За тази тенденция трябва да те предупредим, че оптически скъсява крака и при миньончета стои добре само с висок ток и платформа. Харесахме комбинацията на MaxMara с тиранти, която е по-спортен и лежерен вариант от тесния бизнес панталон, който може да предпочетеш за важен ангажимент. Някои от дизайнерите ги съчетават с плътен чорап и сандал или пък с боти, защото все пак е есенна тенденция.

4. Пелерина



Gucci, Prada, Dsquared2, Dolce&Gabbana

С тази тенденция някои от дизайнерите ни предлагат вариант да изглеждаме като Батман през идната есен, особено ако е в черно като при Gucci. Тази наметка в повечето случаи е без ръкави (Prada), но се среща и във вид на дълго цветно палто, както ни предлагат братята от Dsquared2. При такъв вид връхна дреха удобството е гарантирано, особено ако бързаме за официално събитие и трябва да стоплим оголените от роклята рамене, но също така може да бъде идеална и за ежедневието. Напомня ни на пелерините, които венецианските благороднички са използвали, за да се промъкват незабелязано в сенките през Ренесанса и това доказва още веднъж, че дизайнерите намират голямо вдъхновение в миналото.

5. Корсет


Versace, Bottega Veneta, Fendi, Dolce&Gabbana

И като говорим за миналото, ето още една тенденция от Миланската седмица на модата, която пресъздава съвременен вариант на това женствено средновековно бельо. Тази тенденция няма как да не ни хареса, защото подчертава тънката талия, скрива излишните паласки и оформя така желания ефект „пясъчен часовник” за женската фигура. Следващата есен ще е секси според италианците, а кои сме ние, за да не ги последваме, особено с такъв мощен съюзник като корсета.

Италианците са всепризнати естети и затова ще им се доверим по отношение на поставените от тях модни направления. Освен красивите мъже и жени, те се славят и с мода, за която си струва да пожертваш цяло състояние. Това обаче не е нужно, ако се довериш на идеите, които те ти дават, за да те насочат през студения сезон на 2012/13.

Виж още:

Петте основни тенденции есен-зима 2012/2013 от седмицата на модата в Лондон

Водещи тенденции от седмицата на модата в Ню Йорк за есен-зима 2012/2013


 

More All fashion