Следва

Б като Библия, Б като Блог

Софи Стивънс и нейните скъпоценни съвети как да си направим собствен лейбъл тишърт

Нейната тайната е в анти-щампите... 

All fashion преди 12 години

Преди няколко години Софи Стивънс шокира света на модата с противоречивите си от една страна, а от друга гениални колекции тениски, които сама създава.

"Style makes me sick" и "Blood is the new black" линиите провокират и само с имената си, но всъщност успешна се оказва и  концепцията, на която залага талантливата дизайнерка.

Нейната тайната е в щампите! Те са задължително или на голи, или на нещастни знаменитости. И така пренесяйки ги на белите фланелки младата  дизайнерка застава срещу идолопоклонничеството, създавайки реален негов контрапункт. За учудване на всички, това се оказва гениална стратегия, която може да продаде анти-тениска на някоя звезда почти толкова пъти, колкото би се продала и такава, с която обикновено бива идеализирана и популяризирана от феновете си.

Софи често разказва за идеята, реализирането и пътя, по който трябва да се мине, за да има успех една колекция. Тя организира WorkShop-и, на които разказва концепцията на тениските и щампите с голи звездни тела.


 



"Винаги съм харесвала този начин на общуване, защото така имам пряка връзка със учениците си, а те пък виждат как в реални условия се случват нещата. Защото все пак това не са стандартни рисунки на модели от списанията, а са картини, които представят по един по-различен начин нещата.

Обикновено един семинар продължава около три часа. За начало показвам няколко наистина лесни упражнения, след което е нужно само да отпуснат ръцете си и да започнат да рисуват.

При нормални условия всъщност имаме и истински гол модел, но в такива случаи той е малко по-облечен."

Въпреки че Софи е дизайнер  на тениски, а не на тоалети, достойни за дефилетата висша мода, тя се справя доста успешно със популяризирането на работата си. Един от най-големите й успехи идва с колекцията фланелки за House of Holland, която се превръща в истински хит. Някъде оттогава тениските спират да са "просто тениски", а брандът ги налага като жизненоважна част от концепцията си, наблягайки основно на тях.





Надписи "Do me daily, Christopher Bailey", "Flick yеr bean for Agyness Deyn" и всякакви образи, лица и фигури, силно повлияни от поп-арта и мангата украсяват фланелките и изкарват този елемент в тоалета от обикновената му роля. 


"Бях наистина щастлива, да се запозная с Хенри Холанд. Това беше малко преди да завърша художествено училище. Един от преподавателите ми всъщност ме запозна с него и това наистина беше невероятно.

Тогава Хенри търсеше човек, който да му нарисува принтове с цветя за една от неговите колекции. Отидох при него със скицника, за да му покажа работите си, но в него имаше и рисунки на знаменитости, на които си личеше дозата ми непоносимост към тях. 

Мисля, че точно тогава в него се роди идеята за колекция тениски с принтове на известни личности. Тогава той поиска те да бъдат голи. А цветята - те просто си останаха за тогава. Тениските с принтове на огромни маргаритки бяха само допълнение към основната колекция.





"Всъщност никоя от тези звезди не ми е позирала на живо. За нещастие, не познавам  Карл Лагерфелд и всъщност не си го представям гол, за щастие. Това, че съм го нарисувала така, не значи, че така го виждам. По-скоро сглобявам части от телата на мои приятели, за които се сетя, рисувам истинското лице, а цветето според усещането, което имам за него. Така ми се получават нещата.
"

Днес вече е толкова лесно да се поставят всевъзможни принтове върху тениски. Всеки може да го направи, всеки може да бъде дизайнер на собствения си T-shirt или дори на цяла колекция, защо не. Трябва да опитате!

На мен наистина ми харесва да правя изкуство по този начин, харесва ми големия мащаб на реализация. Искам да създам още много нови модели. Мисля си за сътрудничество с някого, но..."



 

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.