Следва

Разкошни сандали YSL за летни кокетни истории

Защо обичаме злато и как да го носим

Днес сме настроени празнично. Ще отпразнуваме за първи път появата на H&M в България със специално събитие...

All fashion преди 12 години

Днес сме настроени празнично.

Ще отпразнуваме за първи път появата на H&M в България със специално събитие и имаме повод да получим ако не покупка от колекция на Marni, то поне покана за коктейл след работа. А и според китайската астрология сме в годината на Дракона и това митично същество ще ни закриля, ако включим в гардероба си бляскави елементи.

Доза златна елегантност никак няма да ни е излишна, още повече, че в родната действителност сме се нагледали на пищни комбинации, които могат да влязат в учебниците за това как да НЕ носим лъскави и бляскави неща. Но това е тема за друг материал, сега ето няколко стари, но златни правила как да носим благородния метал, когато той е силният акцент в аутфита, а в галерията горе направихме вариант за златен шопинг:

I. Заложи на аксесоарите



Минималният риск да приложиш златото в гардероба без да прекалиш е при аксесоарите – големи пръстени, златисти обувки – независимо дали са кецове или с ток, закачлив колан или просто бляскава чанта.



Те могат магически да освежат всеки аутфит, а ако са в по-голяма доза, биха могли да се приложат и във вечерното амплоа. Вечер, в тъмнината на клуба, бляскавите аксесоари са в десетката , особено ако си с кожен панталон и елек от кожа с косъм. На вечеря или коктейл пък един златист клъч в комбинация с малка черна рокля напълно изчерпват необходимостта от блясък.

II. Дрехи в златно


Roberto Cavalli пролет-лято 2012

Препоръчваме ти златистата дреха да е само една в целия аутфит – било то топ, сако или панталон.


Balmain пролет 2012, Chanel Resort 2012

Блясъкът на слънцето контрастира чудесно със синята дънкова риза, а ние обожаваме смелите комбинации с райе или точки. Не забравяй обаче, че златното е достатъчен акцент само по себе си и многото ярки цветове или щампи допълнително утежняват визията.



Тук принципът „По-малкото е повече” трябва да важи в пълна сила. Едно от „златните” правила тук е основната закачка във визията ти да е металът, което означава да покажеш по-малко плът и предизвикателни тоалети, нужна е семпла прическа и много изчистен грим. Едно червено червило и спирала вършат чудесна работа.

III. Комбинация със сребро е само за напреднали или за Анна Дело Русо



Да комбинираш два толкова различни оттенъка, без да изглеждаш кичозно, си е цяло майсторство. Съветваме те да прибягваш до тази ефектна комбинация само по официални поводи или събития с посочения дрескод. Анна Дело Русо е изключителна любителка на златно-сребърните тоалети, виждали сме я много, да не кажем стотици пъти, но тя все пак е моден гуру и можем да й свалим шапка за удивителните съчетания.

Тук и върху обикновения гражданин обаче ситуацията е различна, защото повечето блясък се асоциира с поп-фолк вкуса, а стилът се гради с всяко следващо поколение. Затова ние искаме да ти напомним, че няколко гривни от единия и от другия благороден метал ще са достатъчни, за да акцентират на твоята персона при по-семпло съчетание. И стига толкова.

Ако не се чувстваш достатъчно уверена в това, което съчетаваш, ще те посъветваме да се придържаш към правило номер 1, за да не си спечелиш няколко учудени погледа по улиците.

Знаем, че имаш златно сърце, затова сме уверени, че веднага ще приложиш и златните съвети, които няма да позволят да прекалим с тази божествена тенденция.
 

More All fashion