Следва

Принт на едри цветя или първата покупка от H&M България

Миналото: Burberry тренч в старите ленти

Става въпрос за класики, които надживяват времето си така, както тази връхна дреха не остарява.

All fashion преди 12 години

Признаваме, че не можем да подминем която и да е колекция на британския лейбъл Burberry, без да й се възхитим. Затова от възхищението ни се роди и вдъхновението да се върнем назад в годините и да ти покажем участието на емблематичния британски тренчкот в старите филми.
Става въпрос за класики, които надживяват времето си така, както тази връхна дреха не остарява. Създаден като дъждобран - част от военна униформа, от Томас Бърбъри през 1901, тренчът навлиза в цивилното облекло след Втората световна война и бързо става любима връхна дреха не само на обикновени граждани, но и на филмовите звезди. Икони като Одри Хепбърн, Хъмфри Богарт и Катрин Деньоф могат да бъдат видени в сцени от емблематични за времето си филми, докато носят тренчкот на Burberry.
Харесваме унисекс употребата на тази дреха и приложимостта й при почти всеки повод. Харесваме, че стои прекрасно на екран, също като талантливите актьори, които никога няма да забравим. Харесваме и еволюцията на тази дреха вече повече от век и как се превръща в наша слабост, на която не можем да устоим.
Разгледай снимките и сме сигурни, че ще се удивиш на различните образи, в които тренчът на Burberry се превъплъщава.



Хъмфри Богарт, "Казабланка"
, 1942


"Out of the past", 1947


  Одри Хепбърн, Джордж Пепард, "Закуска в Тифани", 1961


Инспектор Клузо, "Розовата пантера", 1963


Катрин Деньоф, "Шербургските чадъри", 1964




Одри Хепбърн, "Two for the road", 1970

 

More All fashion