Следва

Стрийт Стайл вдъхновения... с изобилие от цветове

Петте водещи тенденции за есен-зима 2012/13 на седмицата на модата в Париж

Тази седмица изпратихме Парижката седмица на модата не без известна тъга по френския финес и грация

All fashion преди 12 години

Тази седмица изпратихме Парижката седмица на модата не без известна тъга по френския финес и грация. От всичкото многообразие от есенно-зимни колекции успяхме да отсеем пет основни тенденции, които се срещаха при повечето дизайнери. Като цяло с доза екстравагантност и причудливи комбинации ще запомним тази серия модни дни, но френските високи критерии за модерно облекло са неоспорими.
Ето и по какво си приличаха дизайнерски решения по отношение на есенно-зимния сезон за 2012/13 година:
1. Обем в раменете
(на снимката горе Balenciaga, Chanel, Viktor&Rolf, Vivienne Westood)
Дизайнерски къщи като Chanel и Balenciaga се обединиха в мнението си по отношение на обема в раменете при есенните си предложения. Въпреки че по този начин силуетът съвсем не изглежда женствен, тъй като асоциираме широките рамене с мъжкия гръб, това не означава, че тази тенденция няма да се наложи. Напротив, щом такива модни гиганти като Карл Лагерфелд и Вивиън Уестууд считат този силует за хитов, то за есента очакваме палта с едри рамене да избират не само звездите, но и всички модни фенове.

2. Малка синя рокля


Paco Rabanne, Carven, Stella McCartney, Lanvin

Обожаваме наситено синия цвят, който придава една особена класа на цялостното женско излъчване. Така нареченото „царско синьо” присъства в не една или две колекции от Париж и то все във вид на рокля с дължина около коляното. Самата Стела Макартни го предпочита като основен тон при моделите си за студения сезон. С такава искрящо синя рокля няма как да останеш незабелязана сред тъмните зимни нюанси и горещо я препоръчваме при всеки официален повод. Дали пък не е дошло времето на нова класика в гардероба, която да измести любимата малка черна рокля?

3. Напластявания – комбинация пола с панталон


Chanel, Louis Vuitton, Giambattista Valli, Yohji Yamamoto

Признаваме, че за зимния сезон обожаваме тенденцията напластяване на материи и модели, защото първосигнално я асоциираме с топлина. Още повече обаче ни допадна идеята под полата да сложим панталон, както Марк Джейкъбс предлага в колекцията на Louis Vuitton и дизайнерски къщи като Chanel и Giambattista Valli. Едно доста иновативно решение, което в тази тенденция стои доста хармонично. Ако обаче не се престрашаваш да прибегнеш до няколко слоя дрехи във вид на панталон и пола, то тогава погледни следващата тенденция, която е едно добро ежедневно предложение за студените дни, директно от Париж.

4. Цветни чорапи



Hermès, Cacharel, Vivienne Westood

За няколко сезона сякаш бяхме забравили за тази младежка тенденция, но вече виждаме и нейното завръщане. Независимо дали са монохромни – като при Cacharel или са на шарки като Hermès, цветните чорапи са тотален хит за идната есен според френските дизайнери. Ако са на дребни шарки може да ти направят услуга и визуално да свалят няколко килограма от краката ти, а ако са в по-светли тонове трябва да внимаваш, защото отиват само на стройни крака. Подбирай прецизно цветовете, но каквото и да избереш, с тази тенденция доброто настроение е винаги гарантирано.

5. Бродерии


Lanvin, Valentino, Stella McCartney, Vivienne Westwood

Отдавна мина времето, когато свързвахме бродериите с бабините покривки. Сега не само копринени топове (Givenchy), но и цели рокли са избродирани с цветя и интересни мотиви. От френската седмица на модата Valentino и Lanvin са единодушни, че една красива рокля не може да няма изящни нашивки, а ние от своя страна сме единодушни, че тази тенденция искаме да бъде най-разпространена през идния студен сезон.

Със световноизвестния си френски шик, парижките модни специалисти ни разкриха своите тайни за сезон есен-зима и очакват от нас да превърнем тези тайни в многогласен спектакъл. Надяваме се в общия поток разнообразни тенденции, тези не само да ни водят по пътя към актуалните модни висини, но и да ни топлят в капризното зимно време.

Виж Водещи тенденции от седмицата на модата в Ню Йорк за есен-зима 2012/2013

Виж Петте основни тенденции есен-зима 2012/2013 от седмицата на модата в Лондон

Виж Петте много силни тенденции за есен-зима 2012/13 от седмицата на модата в Милано



 

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 8 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.